SPOILER ALERT

Så blir Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa på C More med Robert Gustafsson, Helena Bergström

”Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa” har premiär till vintern på C More. Robert Gustafsson spelar fortsatt huvudrollen som Ture Sventon. Foto: Gabriel Liljevall/C More

Vispa grädden och ta fram mandelmassan. I vinter är det premiär för ”Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa” på C More. ”Ett äventyr utan kärlek är inget riktigt äventyr”, säger Robert Gustafsson, som fortsätter i huvudrollen medan Helena Bergström och Johan Glans finns på rollistan. 

I januari 2020 bekräftade TV4 och C More att det ska bli mer ”Ture Sventon” med Robert Gustafsson i huvudrollen. 

Nu, under våren, spelas tio nya avsnitt in som samlas under titeln ”Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa”. Planerad premiär är det till vintern på C More. 

Robert Gustafsson fortsätter i titelrollen, medan Helena Bergström återigen spelar Matilda Jansson. På rollistan finns även Johan Glans, Maja Kin och Björn Gustafsson som gör rollerna som Ville Vessla, Joanna Silver respektive säpoagenten Pär. 

Nya i serien är Lycke Martin och John Österlund i rollerna som Ylva och Dante. Tillsammans med Ture Sventon och Fröken Jansson ska de söka rätt på sina kidnappade föräldrar. Under äventyrets gång väntar scener på detektivbyrån i Lingonboda, men också strapatser i Amazonas, Rom och på Hawaii. 

Robert Gustafsson säger i ett pressmeddelande: 

”Eftersom jag själv är något av en retronörd och bakåtsträvare så är det mig ett sant nöje att få gestalta Ture igen. Den första serien blev inte bara en succé hos tittarna utan även Tures rutiga kostym kom plötsligt på modet. Så nu är Ture plötsligt ”inne” hos modemaffian. Det bryr han sig naturligtvis inte om, men maffian vill han nog gärna sätta dit trots allt. Att rädda världen från ondska är en mycket svår match för Ture men att säga vad han egentligen känner för fröken Jansson är om möjligt ännu svårare. Ett äventyr utan kärlek är inget riktigt äventyr.” 

Robert Gustafsson, Helena Bergström, Lycke Martin och John Österlund. Foto: Gabriel Liljevall/C More.

När ”Ture Sventon och jakten på ungdomens källa” börjar kämpar Ture Sventon och Fröken Jansson mot tristessen pina. När Ylva och Dante kliver in på detektivbyrån byts ledan mot intresse: Barnens föräldrar har blivit kidnappade. 

TV4 om handlingen: ”Ylva och Dantes föräldrar är arkeologer och har funnit bevis på att Ungdomens källa existerar. Ture inser att ett vatten med kraft att föryngra människor inte får hamna i fel händer. I takt med att fallet med de kidnappade föräldrarna utvecklas inser våra hjältar att Ville Vessla kanske inte är så oskyldig som han påstår. En lång rad utmaningar och överraskningar väntar detektivbyrån i jakten på sanningen om Ungdomens källa.”

Ola Norén och Roland Ulvselius är huvudförfattare för ”Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa”. Säsongen regisseras av Gustaf Åkerblom, medan Helena Larand på Jarowskij producerar. Lisa Dahlberg är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. 

”Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa” har premiär till vintern på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores serier