Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group förnyar Pörni med två säsonger – säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay

”Pörni” förnyas med två säsonger – seriens andra omgång har premiär 2022 på Viaplay. Henriette Steenstrup är seriens upphovskvinna, manusförfattare och huvudrollsinnehavare. Foto: Marius Bjellebø/NENT Group

NENT Group förnyar norska originalserien ”Pörni” med två säsonger på en gång. Säsong 2 av Henriette Steenstrups serie har premiär 2022 på Viaplay. 

”Pörni” hade premiär 2 maj på Viaplay. 

Sedan dess har serien blivit den mest sedda norska originalserien på Viaplay. 

Nu meddelar NENT Group att ”Pörni” förnyas med två säsonger. De nya avsnitten spelas redan in i Oslo. Säsong 2 har planerad premiär 2022 på Viaplay. 

Henriette Steenstrup, som är seriens upphovskvinna, manusförfattare och huvudrollsinnehavare, i en kommentar:

”Jag visade serien först för någon jag har mycket respekt för, bland annat min man och våra barn. När de gillade det de såg, sänkte jag axlarna lite. Men sen kom alla recensioner och fina ord från tittarna och då uppstod naturligtvis lite ångest av att detta kan bli svårt att följa upp. Men allt är naturligtvis väldigt spännande.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group: 

”Jag är så imponerad av kvaliteten och kreativiteten som kommer från Norge numer. Familjelivet kan ibland kännas som ett ständigt kompromissande, vilket kan vara en av anledningarna till att ”Pörni” blivit så väl mottagen av tittarna. Det här är en skildring av en kvinnas balansgång i livet, som i sig själv gör att balansen blir precis rätt – ”Pörni” är både komisk och tragisk, ibland obekväm och framförallt charmig. Vi satsar på talanger och har gjort Viaplay till hemvisten för Henriette Steenstrups första egna serie, så det är därför otroligt glädjande att ge ”Pörni” två nya säsonger.”

”Pörni” handlar om Pernille, som kallas Pörni och som jonglerar ”barnens behov, sorgen över sin systers bortgång, en hopplös före detta make, sitt jobb, en far som vill få ut det mesta av livets dagar och sitt eget kärleksliv.”

När det gäller säsong 2 skriver NENT Group i ett pressmeddelande att de avsnitten ska fortsätta följa ”familjen Middelthons utmaningar i vardagen.”. 

Vidare om handlingen: ”Pernille försöker göra sitt bästa för sin omgivning, samtidigt som barnen vill bli självständiga. Trots alla goda intentioner om att hålla ihop familjen, uppstår det givetvis olika hinder.”

Förutom Henriette Steenstrup finns även, bland andra, Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya, Vivild Marie Falk Berg, Ebba Jacobsen Öberg och Jon Ranes på rollistan. 

Charlotte Blom regisserar ”Pörni” säsong 2, som produceras av Ida Håndlykken Kvernstrøm och Bård Fjulsrud för Monster. 

”Pörni” säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay. Ännu finns inget premiärdatum för säsong 3. Seriens sex första avsnitt finns tillgängliga på Viaplay.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier