Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer norska filmen Blasted – killarna vs aliens – premiär 2022

”Blasted – killarna vs aliens” är en norsk originalfilm på Netflix med premiär 2022. På rollistan finns bland andra xel Bøyum, Fredrik Skogsrud, Evelyn Rasmussen Osazuwa och Ingrid Bolsø Berdal. Foto: Erik Aavatsmark/Netflix

Netflix har beställt en norsk originalfilm med titeln ”Blasted – killarna vs aliens”. Premiär är det 2022. 

Det är i ett pressmeddelande som Netflix bekräftar att man beställt norska ”Blasted – killarna vs aliens”. Filmen beskrivs som en ”sci-fi komedi” och regisseras av Martin Sofiedal efter ett manus av Emanuel Nordrum. 

Filmen berättar om barndomsvännerna Sebastian och Mikkel, som möts upp igen på Sebastians svensexa. Netflix skriver: ”Medan Mikkel inte vuxit ifrån tonårstiden med laserdome, har Sebastian blivit en karriärsinriktad arbetsnarkoman som festar loss för att charma potentiella kunder.”

Vidare om handlingen: ”När svensexan råkar hamna mitt i en rymdinvasion är det upp till Mikkel och Sebastian att återförenas som den kick-ass laserdome-duo de en gång var och slå tillbaka.”

Axel Bøyum och Fredrik Skogsrud spelar Sebastian och Mikkel. På rollistan finns även Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert, Evelyn Rasmussen Osazuwa och Ingrid Bolsø Berdal. 

”Blasted – killarna vs aliens” produceras av Miso Film med Are Heidenstrøm som producent. Peter Bose och Jonas Allen är filmens exekutiva producenter. 

Claire Willats, som har titeln Director, International Original Film Nordics på Netflix, säger: 

“Miso Film har varit fantastiska att arbeta med under alla år och vi ser verkligen fram emot att få presentera ”Blasted – killarna vs aliens” för våra medlemmar runt om i världen. Det är ett starkt, och unikt koncept med vass humor och underhållande action. Med ett sånt begåvat kreativt team och Martin Sofiedals regi förväntar jag mig att denna film blir ett roligt och nytänkande tillskott till vårt växande nordiska filmutbud.”

Are Heidenstrøm, filmens producent och VD på Miso Film Norge: 

”Det är väldigt spännande att få producera den första norska science fiction-komedin. Vi känner oss väldigt privilegierade att få arbeta med Netflix och göra en film i denna oortodoxa genre. Emanuel Nordrum och Martin Sofiedal har skapat en fantastisk historia där vi äntligen får klarhet i ljusfenomenet i Hessdalen.”

”Blasted – killarna vs aliens” har premiär 2022 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier