Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Charlotte Brändström regisserar två avsnitt i Amazons Sagan om ringen-serie

Amazon Prime Videos ”Sagan om ringen”-serie spelas nu in på Nya Zeeland. Charlotte Brändström kommer regissera två av seriens avsnitt. Foto: New Line Cinema

Svensk-franska Charlotte Brändström ska regissera två avsnitt i första säsongen av Amazon Prime Videos ”Sagan om ringen”-serie. ”Det är ett privilegium”, säger Brändström. 

Först JA Bayona. 

Sedan Wayne Che Yip. 

Därefter Charlotte Brändström. 

Det är så de presenteras, de hittills bekräftade regissörerna för Amazon Prime Videos ”Sagan om Ringen”-serie som nu spelas på Nya Zeeland. 

Svensk-franska Brändström ska regissera två avsnitt och säger i en kommentar: 

”Jag ser fram emot att bli guidad genom Midgård och fördjupa mig i J.R.R. Tolkiens ikoniska värld. Det är ett privilegium att få vara på Nya Zeeland och arbeta med Amazon Studios ensemble av kreativa talanger”. 

Charlotte Brändström har tidigare, bland mycket annat, regisserat avsnitt i Netflix ”The Witcher” och ”Jupiter’s Legacy”, Prime Videos ”The Man in The High Castle” samt ”Outlander” och ”Counterpart”.

När det gäller svenska serier och filmer regisserade Brändström alla åtta avsnitt av Viaplays ”Ingen utan skuld” och har gjort ”Wallander”- och ”Johan Falk”-filmer. 

Charlotte Brändström är även aktuell som huvudregissör för Netflix svenska originalserie ”Den osannolika mördaren”, samtidigt som hon utvecklar en dramaserie om Estoniakatastrofen med titeln ”Estonia – den sista vågen” för Viaplay.

Svensk-franska Charlotte Brändström regisserar två avsnitt i Amazon Prime Videos ”Sagan om ringen”-serie. Foto: Amazon Studios

Det var i mitten av november 2017 som Amazon bekräftade att man köpt de globala rättigheterna till J.R.R. Tolkiens berättelser och rollfigurer. 

Samtidigt meddelades att Amazon Studios i och med dealen gjort ett åtagande som inkluderar fem säsonger av tv-serien. 

Denna, den första serien, utspelas under den andra tidsåldern i Midgårds historia och därmed ”tusentals år före händelserna i J.R.R. Tolkiens ”The Hobbit” och ”Sagan om ringen”. I ett pressmeddelande går att läsa att serien flera rollfigurer, både sådana som känns igen och som är nya, medan de ”konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondska i Midgård”. 

J.D. Payne och Patrick McKay är showrunners och exekutiva producenter för Prime Videos ”Sagan om ringen”-serie. På rollistan finns, bland många andra, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Cordova och Joseph Mawle. 

Amazon Studios ”Sagan om ringen”-serie har ännu inget premiärdatum på Prime Video. Serien har förnyats för en andra säsong. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier