Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group bekräftar Red election – internationella serien har premiär 2021 på Viaplay

”Red election” har premiär 2021 på Viaplay. På seriens rollista finns, bland andra, Lydia Leonard, Victoria Carmen Sonne, Stephen Dillane och James D’Arcy. Foto: Bernard Walsh/NENT Group

NENT Group bekräftar nu ”Red election”, ett spänningsdrama med Lydia Leonard och Victoria Carmen Sonne i huvudrollerna. Serien har premiär 2021 på Viaplay. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group bekräftar ”Red Election”, en internationell serie producerad av svenska Mopar Studios med premiär 2021 på Viaplay. 

Seriens tio avsnitt utgår från ett terrorhot i London och att danska underrättelseagenten Katrine paras ihop med brittiska diton Beatrice. Väntar gör, i alla fall enligt pressmeddelandet, ”en desperat kamp mot klockan”. 

Vidare om handlingen: ”Fångade i ett nät av lögner, mord och maktkamp inser de snart att de inte kan lita på någon. Och är den dödliga konspirationen bara en del av en långt större geopolitisk mästerplan?”. 

Victoria Carmen Sonne och Lydia Leonard gör rollerna som Katrine och Beatrice, medan Stephen Dillane, James D’Arcy, Kobna Holdbrook-Smith och Lorraine Burroughs ingår i huvudensemblen. 

Jill Robertson, som tidigare gjort ”Harlots” och ”Humans”, är huvudregissör för ”Red election”, medan Paul Murphy är avsnittsregissör, Huvudförfattaren Stephen Brady ingår i gruppen av upphovspersoner som även inkluderar William Diskay, Jonas Fors, Ola Norén och Roland Ulvselius. 

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer, säger i en kommentar: 

“Insatserna kunde inte vara högre i den här spännande och fängslande berättelsen med internationella intriger och en stjärnspäckad ensemble. Samtidigt ger det komplexa förhållandet mellan de två huvudpersonerna en ny mänsklig dimension. ”Red Election” är NENT Groups senaste spektakulära internationella samproduktion som visar hur snabbt våra originalserier rör sig mot den globala marknaden.”

”Red Election” produceras av Mopar Studios med Veronika Eriksson och Christian Alveborg som producenter. Serien distribueras globalt av A+E Networks® International. 

”Red Election” har premiär 2021 på Viaplay.