Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Mäklarna med Kjell Bergqvist fortsätter – säsong 2 har premiär 2022 på discovery+

”Mäklarna” på discovery+ är en fristående fortsättning på Ulf Malmros SVT-serie. Nu är det klart att ”Mäklarna” säsong 2 har premiär 2022. William Spetz och Kjell Bergqvist finns på rollistan. Foto: discovery+

”Mäklarna” med Kjell Bergqvist, Cecilia Frode och William Spetz fortsätter. Discovery Networks Sweden bekräftar nu att serien får en andra säsong med premiär 2022 på discovery+. ”Jag är stolt och glad att det blir en säsong till där Vilma, Kaj och de andra fräser fram i betongen”, säger Cecilia Frode.

Det var i oktober förra året som Discovery Networks Sweden bekräftade att produktionsbolaget Art&Bob gör en fristående fortsättning på ”Mäklarna”, Ulf Malmros serie som hade premiär 2006 i SVT. 

7 maj var det premiär på discovery+. 

Redan nu kommer beskedet att ”Mäklarna” förnyas och att säsong 2 har premiär 2022. 

I den fristående fortsättningen spelar Kjell Bergqvist, som tidigare, Kaj Modin, medan Cecilia Frode gör rollen som Vilma och Lotta Tejle spelar Kajs exfru Maggan. Nykomling i gänget är Kevin, en rollfigur som William Spetz spelar. 

Som med de avsnitt som nu rullas ut på discovery+ har Ulf Malmros skrivit manus, medan Patrik Eklund regisserar säsong 2. I en kommentar om att serien förnyats säger William Spetz: 

”Våra karaktärers förfall gick helt enkelt inte att klämma in på endast sex avsnitt och därför är jag så glad över att Hagamäklarna får kämpa på i en säsong till.”

Anne Appelberg, exekutiv producent på discovery+ för ”Mäklarna”: 

”Vi har sett att ”Mäklarnas” återkomst varit väldigt efterlängtad, och därför är vi stolta att kunna berätta att det kommer en andra säsong.”

Cecilia Frode Kjell Bergqvist i ”Mäklarna”, vars andra säsong har premiär 2022. Foto: discovery+

När det gäller handlingen i första säsongen skriver Discovery Networks Sweden följande om utgångspunkten: ”Kaj Modin är fortfarande en slashas som ljuger, bedrar och misslyckas med det mesta. Men Kaj börjar bli till åren och vill casha in, och bestämmer sig därför för att utöka styrkan. Han har redan fått praktikanten Kevin gratis av Arbetsförmedlingen, så nästa steg blir att anställa en VD som kan sköta mäklarfirman.”

Vidare: ”Kajs före detta adept och kollega Vilma hör av sig, vill ha jobbet, och får det. Om valet av VD visar sig klokt? Såklart det inte gör. Allt går i botten direkt, och för att rädda jobben och Kajs pension så kämpar nu den udda trion Kaj, Vilma och Kevin för att få Hagamäklarna på fötter igen.”

”Mäklarna” regisseras av Patrik Eklund efter ett manus av Ulf Malmros. Serien produceras av Art&Bob med Veronika Öhnedal som producent. Säsong 1 hade premiär 7 maj på dicsovery+. 

”Mäklarna” säsong 2 har premiär 2022 på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+