SPOILER ALERT

Succé för Masked singer i TV4 – fler än två miljoner tittare följer programmet

”Masked singer Sverige” gör succé i TV4. Fredagens avsnitt sågs av två miljoner tittare. David Hellenius är programledare, medan Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai sitter i panelen. Foto: Emma Larusdottir/TV4

”Masked singer” i TV4 är vårens stora tv-vinnare. Efter att två miljoner tittare sett fredagens avsnitt säger programledaren David Hellenius att han ”aldrig hade kunnat drömma om” sådana siffror. ”Engagemanget kring denna nationella gissningslek överträffar alla våra högt ställda förväntningar”, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4. 

”Masked singer” går som tåget i TV4. 

Fredagens avsnitt, det sjunde, sågs av 1 990 000 tittare. Med helgens time-shift landar tittarsiffran på 2 120 000, vilket inte inkluderar de som sett avsnittet på TV4 Play eller C More. 

I TV4:s huvudmålgrupp, 15-64 år, var andelen 71,7 procent. Enligt Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, är det den högsta tittarandelen för ett underhållningsprogram i TV4 sedan 90-talets storhetstid för ”Fångarna på fortet”. Arefalk konstaterar också att ”Masked singer” är ”ett av våra absolut mest strömmade program i TV4 Play” och fortsätter i en kommentar: 

”Engagemanget kring denna nationella gissningslek överträffar alla våra högt ställda förväntningar och vi ser verkligen fram emot semifinalen på fredag.”

Programledaren David Hellenius om fredagens tittarsiffror: 

”När vi spelade in det första programmet av ”Masked Singer” så kände jag tydligt att det här programmet har något alldeles extra som borde engagera en stor publik i alla åldrar. Men att vi skulle ha två miljoner tittare redan under en första säsong hade jag aldrig kunnat drömma om. Alla inblandade har verkligen gjort ett imponerade jobb från början till slut.”

David Hellenius är programledare för ”Masked singer Sverige” i TV4. Foto: Emma Larusdottir/TV4

Det var i slutet av september 2019 som TV4 meddelade att man skulle göra en svensk version av ”The Masked singer”. Då var planen att spela in under sommaren 2020, något som stoppades av covid-19-pandemin.

”Masked singer Sverige” går ut på att tolv kända personer tar på sig utstuderat tjusiga men samtidigt underliga kostymer och masker och sjunger en trudelutt. Panelen med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai ska gissa vem som döljer sig bakom masken. I varje avsnitt måste åtminstone en deltagare lämna programmet.

”The Masked singer” hade premiär i januari 2019 på FOX och blev en omedelbar succé i USA. Under månaderna som följde var tv-programmet ett av de mest sålda formaten i världen. Ett av köparna var dåvarande Bonnier Broadcasting, som numera heter TV4 Media efter att Telia köpt företaget. 

”Masked singer Sverige” hade premiär i slutet av mars i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program