Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till Dancing Queens av Helena Bergström – premiär 3 juni på Netflix

Molly Nutley spelar huvudrollen i ”Dancing Queens”, en svensk Netflix-film med premiär 3 juni regisserad av Helena Bergström. Foto: Netflix

Premiär 3 juni. Regisserad av Helena Bergström. Nu finns en trailer till ”Dancing Queens”, Netflix nya svenska originalfilm med Molly Nutley, Claes Malmberg och Fredrik Quiñones. 

Det var i september förra året som Netflix bekräftade att man beställt ”Dancing Queens”, en film regisserad av Helena Bergström, som även skrivit manus med Denize Karabuda. 

Sedan dess har Netflix bekräftat att filmens premiärdatum satts till 3 juni och nu finns även en första trailer. 

Molly Nutley gör huvudrollen som Dylan Pettersson, en 23-åring med stora drömmar som bor på en ö Bohusläns skärgård. Detta ska, självfallet, förändras. 

Om handlingen: ”När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf Dylans talang av en slump. Dylan vill inget hellre än att medverka i showen, men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.”

På filmens rollista finns även Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quiñones. Den senare står även för filmens koreografi. 

”Dancing Queens” regisseras av Helena Bergström, som även skrivit filmens manus med Denize Karabuda. Bakom filmen står Sweetwater Productions med Joana Sorobetea som producent. Colin Nutley och Mikael Bergkvist är exekutiva producenter. Gaute Storaas har komponerat filmens musik, medan Camilla Thulin är dess kostymör. Filmfotograf är Peter Mokrosinski.

”Dancing Queens” har premiär 3 juni på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier