Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Skitsamma – ny serie på discovery+ regisserad av Nour El Refai

”Skitsamma” har premiär 4 juni på discovery+ och regisseras av Nour El Refai. På rollistan finns Lancelot Ncube, Yandeh Sallah, Oscar Zia, Josefin Rheborg och Malte Myrenberg Gårdinger. Foto: discovery+

Nour El Refai regisserar. Lancelot Ncube, Yandeh Sallah, Oscar Zia, Josefin Rheborg och Malte Myrenberg Gårdinger gör huvudrollerna. Nu har ”Skitsamma” fått ett premiärdatum på discovery+.

Det var i februari som Discovery Networks Sweden bekräftade att man beställt en svensk version av den danska serien ”Sjit happens”.

Nu meddelas att serien, som fått titeln ”Skitsamma”, har premiär 4 juni på discovery+. 

Sedan tidigare är det klart att Lancelot Ncube, Yandeh Sallah, Oscar Zia, Josefin Rheborg och Malte Myrenberg Gårdinger utgör huvudensemblen. På seriens rollistan finns även, bland andra, Johanna Nordström, David Nzinga och Messiah Hallberg.

”Skitsamma” utgår från att en kvartett 20-åringar bor i ett kollektiv i Stockholm. Följer gör, som det uttrycks, ”kärleksbekymmer, vardagsproblem och massa festande”.

Vidare om handlingen, så som Discovery Networks Sweden beskriver det: ”Vi lär känna streetsmarta och charmiga Annie (Yandeh Sallah) som flyttar in i storebrorsan Matteos (Lancelot Ncube) grabbiga kollektiv. Här bor redan Emil (Oscar Zia) och Ola (Malte Myrenberg Gårdinger). Men deras granne Öland (Josefin Rheborg) bor mer eller mindre också där.”

Mer: ”Det hela bäddar för en hel del drama som oinbjudna gäster och städscheman som inte följs. Och inte minst hur man förhåller sig till no-sex policyn när man råkar bli kär i sin roommate.”

Nour El Refai regisserar ”Skitsamma”, som har premiär 4 juni 2021 på discovery+. Foto: Daniel Stigfelt/discovery+

”Att ha regisserat ”Skitsamma” för discovery+ har varit bland det mäktigaste och roligaste jag gjort. Det har varit min stora dröm de senaste tio åren att få regissera, och att den drömmen nu är uppfylld känns magiskt. Jag är så stolt och glad över alla inblandade, framför allt den handplockade och helt otroliga casten”, säger Nour El Refai i en kommentar och fortsätter:  

”Tillsammans har vi skapat en samtida relationskomedi om livet, ung kärlek och vänskap med älskvärda karaktärer och stor igenkänningsfaktor. Jag ser fram emot att få visa upp resultatet för publiken.”

Nour El Refai och Jenny Grewdahl skrivit manus till ”Skitsamma” baserat på danska serien ”Sjit happens”. Nour El Refai regisserar serien, som produceras av Creative Society Production. Ulrika Bokstad är exekutiv producent för Discovery Networks Sweden. 

”Skitsamma” har premiär 4 juni på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+