Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix bekräftar Loving adults – premiär 2022, första danska originalfilmen

Dar Salim och Sonja Richter spelar huvudrollerna i ”Loving adults”, Netflix första danska originalfilm. Regisserar gör Barbara Rothenborg. Foto: Andreas Bastiansen/Netflix

Netflix bekräftar nu ”Loving adults”, tjänstens första danska originalfilm. Dar Salim och Sonja Richter spelar huvudrollerna, medan Barbara Rothenborg regisserar. Filmen baseras på romanen ”För kärlekens skull” och har planerad premiär 2022. 

Så här: Anna Ekberg är en pseudonym för författarduon Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich. Nu har de skrivit manus till Netflix första danska originalfilm ”Loving adults”, som baseras på romanen ”För kärlekens skull”. 

I ett pressmeddelande bekräftar Netflix att Dar Salim och Sonja Richter göra filmens huvudroller. Flera välkända namn i den danska skådespelareliten finns även på rollistan. Regisserar gör Barbara Rothenborg, medan Marcella Dichmann på SF Studios producerar. 

”Loving adults” beskrivs som ”en thriller med oväntade vändningar” i vilken Dar Salim och Sonja Richter spelar Christian och Leonora, ett par som verkar ha ”det perfekta livet med sin son, precis blivit friskförklarad efter en långtidssjukdom”. 

Då: ”Under en fest på Christians företag, ser Leonora sin man med den unga kvinnliga arkitekten Xenia. Leonora inser att Christian kanske planerar att lämna henne. Hur kan han? Hur kan han lämna den kvinna som offrat hela sin karriär? Den kvinna som offrat allt för att ta hand om deras gemensamma son och familj? Där och då fattar Leonora ett beslut: Hon vägrar bli kvinnan som blir lämnad kvar – vad som än krävs.”

I en uttalande säger regissören Barbara Rothenborg: 

”För mig är ”Loving Adults” en mörk, vriden och spännande, men också sexig film, om vilka fruktansvärda saker vi män och kvinnor är kapabla till att göra mot varandra, om vi pushas för långt… Den handlar om den tunna linjen mellan kärlek och hat – och hur avundsjukan och bitterheten kan locka fram det värsta i oss. Detta är ett ämne jag alltid tyckt varit extremt fascinerande, och med min sensibilitet och visuella stil, min stora kärlek till genren och denna fantastiska rollbesättning ser jag med spänning fram emot att få ge liv till den här vassa berättelsen.”

På rollistan finns även Sus Wilkins, Mikael Birkkjær, Lars Ranthe, Morten Burian, Benjamin Kitter, Karoline Hamm och Natalï Vallespir Sand.

Lina Brouneus, director co-production & acquisition EMEA, Netflix: 

”Vi är så glada över att få fortsätta expandera vårt allt större nordiska filmutbud tillsammans med våra långvariga partners på SF Studios. Med en oförutsägbar och fascinerande berättelse om kärlek, avundsjuka och uppoffring och med ett team bestående av några av Danmarks mest framstående talanger, under ledning av Barbara Rothenborg och hennes unika visuella stil, är vi övertygade om att vår första danskspråkiga långfilm kommer gripa tag i våra tittare rejält.”

Inspelningen av ”Loving adults” startade nyligen. Philippe Kress är filmfotograf, medan Mette Rio står för produktionsdesignen. SF Studios producerar. 

”Loving adults” har premiär 2022 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier