Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group bekräftar Billy the kid av Michael Hirst – planerad premiär 2022 på Viaplay

Michael Hirst och en beryktad cowboy. NENT Group bekräftar nu att man samproducerar ”Billy the kid”, en ny serie från ”Vikings”-skaparen med planerad svensk premiär 2022 på Viaplay.

NENT Group meddelar nu att man är samproducenter för ”Billy the kid”, en ny serie av Michael Hirst. 

Serien beskrivs som ”ett episkt romantisk äventyr” och baseras på berättelsen om den Billy the Kid, även känd som William H. Bonney. Mer: ”Han hade irländska rötter och växte upp i en laglös och våldsam värld, men var till skillnad från många andra revolvermän en snäll och respektfull ung man – som dessutom kunde läsa och räkna.”

Ytterligare: ”Berättelsen om Billy är ett fantastiskt drama om en karismatisk cowboy, men också mycket mer än så. Det är historien om immigranten Billy och skapandet av ett nytt Amerika, fritt från det laglösa, våldsamma kaos som rådde i Mellanvästern.”

Michael Hirst, som är upphovsman och agerat huvudförfattare för serier som ”The Tudors” och ”Vikings”, säger i ett pressmeddelande: 

”Billy the Kid har alltid varit en hjälte för mig, ända sedan barndomen. Jag växte upp i norra England men det gjorde ingen skillnad. Billy var en speciell typ av laglös. Till att börja med var han så ung och dessutom var han inte en psykopat som tyckte om att döda eller råna enbart för materiella ting. Han var en laglös större delen av sitt liv, men han ville aldrig vara det. Han var född in i en fattig irländsk familj och ville bli en vanlig amerikan, men tilläts aldrig att bli det.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, i en kommentar: 

”I denna storslagna historia och serie kommer tittarna att få en inblick i Billy the Kids liv och hans upplevelser ända från slummen i New York till New Mexico och Vilda västern. Vi får en inblick i hans liv, motiv, ambitioner och drömmar på ett sätt som vi inte fått förut. Serien är skapad av ett absolut toppteam som håller en mycket hög kreativ nivå, och vi är väldigt stolta att vara en del av den här storslagna produktionen.”

Otto Bathurst ska regissera de två första avsnitten av första säsongen, som är på åtta avsnitt. Inspelningen att är planerad att börja till sommaren i Calgary. Ännu finns inga bekräftade skådespelarnamn. 

Exekutiva producenter är Hirst och Bathurst samt Toby Leslie och Donald De Line för De Line Pictures och Justin Falvey samt Darryl Frank för Amblin Television. 

Serien är en samproduktion mellan EPIX Studios och MGM International Television Productions, i samarbete med Nordic Entertainment Group.

”Billy the kid” har planerad svensk premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier