Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Netflix Emily in Paris säsong 2 har börjat spelas in i Frankrike

Lily Collins spelar huvudrollen i Netflix ”Emily in Paris”, vars andra säsong nu har börjat spelas in. Foto: Carole Bethuel/Netflix

Emily är tillbaka i Frankrike. När inspelningen av ”Emily in Paris” säsong 2 nu börjar bekräftar Netflix att första säsongen var tjänstens mest sedda komediserie 2020 . 

Det är i ett pressmeddelande som Netflix berättar att inspelningen av ”Emily in Paris” säsong 2 har börjat och kommer fortsätta i Paris, St. Tropez och andra franska städer de kommande månaderna. 

Samtidigt bekräftar Netflix att säsong 1 var tjänstens mest sedda komediserie 2020. 58 miljoner användare ska enligt företaget ha valt att se ”Emily in Paris” under seriens första 28 tillgängliga dagar. Netflix räknar alla användarkonton som sett två minuter eller mer av en vald film eller serie. 

I ett uttalande säger Lily Collins, som spelar huvudrollen i ”Emily in Paris”, bland annat: 

”Det är en ära att associeras med ett projekt som fick folk att le och skratta under en prövande tid. Att spela Emily lärde mig mer om mig själv, men också om världen runtomkring mig. Jag kan inte vara gladare att vara tillbaka i Paris för säsong 2 för att lära mig mer och fortsätta växa.”

Darren Star, som är upphovsman till ”Emily in Paris”, säger: 

”Redan från start var vår önskan att skapa något vackert och filmiskt av Paris. Det var en slump att premiären sammanföll med att alla i soffan ville resa och kunde göra det med vår ensemble. Vi är väldigt stolta att få dela med oss av mer glädje till alla våra fans.”

”Emily in Paris” handlar om Emily, en ambitiös tjej i 20-årsålder som får sitt drömjobb i Paris. Emilys nya liv i den franska huvudstaden innehåller ”besvärliga kollegor, att träffa nya vänner och navigera romanser”. 

”Emily in Paris” produceras av MTV Entertainment Studios, Darren Star Production och Jax Media. Darren Star, Tony Hernandez, Lilly Burns och Andrew Fleming är seriens exekutiva producenter. 

Förutom att spela huvudrollen är Lily Collins även procent för serien. På rollistan finns också, bland andra, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park och Lucas Bravo. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Emily in Paris” säsong 2 på Netflix.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier