Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Martina Haag regisserar när Det är något som inte stämmer blir film – inspelningsstart 2022

Martin Haag regisserar ”Det är något som inte stämmer”, filmen som baseras på hennes två böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. Foto: Martin Jansson/Bigster

Martina Haag gör debut som regissör när romanerna ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt” blir film. Inspelningen är planerad till senvåren 2022. 

Som Spoiler alert tidigare berättat filmatiseras Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. I april meddelade produktionsbolaget Bigster att de köpt rättigheterna till romanerna och att Haag samt Peter Arrhenius skriver manus till filmen. 

Nu bekräftas, i ett pressmeddelande, att Martina Haag även ska stå bakom kameran som regissör. Det blir Haags regidebut efter att spelat huvudrollen i och skrivit manus till ett antal filmer

I en kommentar säger Martina Haag att det känns ”som ett naturligt steg”. Hon fortsätter: 

”Det är ett självklart val för mig att börja med ”Det är något som inte stämmer” eftersom böckerna är så oerhört viktiga för mig och för att jag har en tydlig målbild för filmen. Böckerna har varit väldigt uppskattade bland läsarna och jag hoppas att filmen ska bli lika väl emottagen.”

”Det är något som inte stämmer” gavs ut i oktober 2015 på Piratförlaget. Boken är en skilsmässoberättelse som beskrivs av förlaget som en ”roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.”

”Livet går så fort. Och så långsamt” kom 2017 och handlar om hur man ”formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.”

Martina Haag och Peter Arrhenius har skrivit manus till ”Det är något som inte stämmer”, som baseras på Haags två böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. Martina Haag regisserar filmen, som produceras av Bigster med Calle Jansson som producent. 

”Det är något som inte stämmer” har planerad inspelningsstart senvåren 2022. Ännu finns inget premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie