Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Genius: Aretha till Disney+ i Sverige – premiär 4 juni

Cynthia Erivo spelar Aretha Franklin i ”Genius: Aretha”, som har svensk premiär på Disney+ 4 juni. Foto: Richard DuCree/National Geographic

”Genius: Aretha” kommer till Sverige. Serien om Aretha Franklins liv har premiär 4 juni på Disney+. 

Första säsongen handlade om Albert Einstein. 

Den andra om Pablo Picasso. 

Nu bekräftar The Walt Disney Company att säsong 3 av antologiserien som berättar om kända personers liv och leverne under paraplytiteln ”Genius” kommer till Disney+. 

”Genius: Aretha” är på åtta avsnitt, har premiär 4 juni och handlar om Aretha Franklin. Cynthia Erivo spelar den världsberömda sångerskan som gick bort i augusti 2018 vid en ålder av 76.

På rollistan finns även Courtney B Vance, David Cross, Malcolm Barrett samt Patrice Covington och Rebecca Naomi Jones. De två senare gör rollerna som Aretha Franklins systrar Erma och Carolyn. 

Brian Grazer och Ron Howard är exekutiva producenter för ”Genius” och producerar serien via deras bolag Imagine Television. Tredje säsongen görs i samarbete med Warner Music Entertainment.

Suzan-Lori Parks är showrunner för ”Genius: Aretha”, var huvudregissör är Anthony Hemingway. 

”Genius” har förnyats för en fjärde säsong. Den ska handla om Malcolm Luther King. 

”Genius: Aretha” har svensk premiär 4 juni på Disney+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Disney+