SPOILER ALERT

Premiärdatum för Netflix Dancing Queens – film av Helena Bergström med Molly Nutley

Molly Nutley gör huvudrollen i ”Dancing Queens”, en ny svensk originalfilm på Netflix regisserad av Helena Bergström. Filmen har premiär 3 juni. Foto: Netflix

”Dancing Queens” är en ny svensk Netflix-film av Helena Bergström med bland andra Molly Nutley, Claes Malmberg och Marie Göranzon på rollistan. Nu finns ett premiärdatum och en teaser. 

Det var i september förra året som Netflix bekräftade att man beställt ”Dancing Queens”, en film regisserad av Helena Bergström, som även skrivit manus med Denize Karabuda. 

Nu meddelar Netflix att ”Dancing Queens” har premiär 3 juni. Samtdigt släpper man ifrån sig en första teaser. 

Filmens huvudroll görs av Molly Nutley, som Dylan Pettersson, 23 år och boende på en ö i Bohusläns skärgård. Hon drömmer stort och hoppas att något ska slå in. 

Mer om handlingen: När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf Dylans talang av en slump. Dylan vill inget hellre än att medverka i showen, men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.”

På filmens rollista finns även Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quiñones. Den senare står även för filmens koreografi. 

”Dancing Queens” produceras av Sweetwater Productions med Joana Sorobetea som producent. Colin Nutley och Mikael Bergkvist är exekutiva producenter. Gaute Storaas har komponerat filmens musik, medan Camilla Thulin är dess kostymör.

”Dancing Queens” har premiär 3 juni på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier