Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum och teaser för Pörni på Viaplay – ny serie med Henriette Steenstrup

Henriette Steenstrup är upphovskvinna, manusförfattare för och spelar huvudrollen i ”Pörni”, en ny norsk originalserie på Viaplay med premiär 2 maj. Foto: Marius Bjellebø/NENT Group.

”Pörni” är en ny norsk originalserie på Viaplay av och med Henriette Steenstrup. Nu finns ett premiärdatum och teaser. 

Det var i juni förra året som NENT Group bekräftade en ny norsk dramakomedi med Henriette Steenstrup som upphovskvinna, manusförfattare och huvudrollsinnehavare. 

Nu har serien, som har titeln ”Pörni”, fått ett premiärdatum och en första teaser. 

”Pörni” handlar om Pernille, som kallas Pörni och som jonglerar ”barnens behov, sorgen över sin systers bortgång, en hopplös före detta make, sitt jobb, en far som vill få ut det mesta av livets dagar och sitt eget kärleksliv.”

På rollistan finns även Agnes Kittelsen, Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Jon Ranes och Ulrikke Døvigen. 

Henriette Steenstrup beskriver serien som en hyllning till ”alla som gör sitt bästa, även om det bästa inte alltid känns tillräckligt för omgivningen”.

Steenstrup fortsätter i ett pressmeddelande från NENT Group: 

”Jag har länge velat skapa en serie som är både rolig och djupt allvarlig, precis så som livet faktiskt är. Det svänger plötsligt mellan tragedi och komik, och ingenstans är du närmare extremerna i känslolivet än inom familjen. Jag hoppas att Middelthons blir en familj att älska, lida med, skratta åt och bli irriterad på”

”Pörni” produceras av Bård Fjulsrud och Ida Håndlykken Kvernstrøm på Monster. Gunnar Vikene är huvudregissör, medan Charlotte Bom regisserar tre avsnitt. 

”Pörni” har premiär 2 maj på Viaplay. Alla sex avsnitt blir tillgängliga på premiärdagen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier