Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ginny & Georgia med Brianne Howey och Antonia Gentry får säsong 2 på Netflix

”Ginny & Georgia” får säsong 2 på Netflix. På bilden syns huvudrollsinnehavarna Brianne Howey och Antonia Gentry samt Diesel La Torraca. Foto: Netflix

Netflix förnyar ”Ginny & Georgia” med Brianne Howey och Antonia Gentry. Tio nya avsnitt är beställda – ännu finns inget premiärdatum.

”Ginny & Georgia” hade premiär i slutet av februari. Nu bekräftar Netflix att man förnyat serien. Säsong 2 innehåller tio avsnitt, men saknar i skrivande stund premiärdatum. 

Samtidigt meddelar Netflix att det var 52 miljoner abonnenter som valde ”Ginny & Georgia” säsong 1 under seriens första 28 tillgängliga dagar. Som kanske bekant när det gäller Netflix och ”tittarsiffror”: Företaget räknar de konton som sett två minuter eller mer av en serie eller en film. 

Med de siffrorna i åtanke, och att ”Ginny & Georgia” tog sig in på Netflix topplista över mest sedda innehåll i 87 länder runt om i världen, kommer beskedet om säsong 2 inte som en överraskning. 

Seriens showrunner Debra J. Fisher och upphovskvinnan Sarah Lampert säger i ett gemensamt uttalande: 

”Vi är överväldigade av det fantastiska mottagandet och all den kärlek som ”Ginny & Georgia” har fått. Ett särskilt tack till Brianne och Toni, som ständigt sätter ribban högt. Vi kan knappt vänta på att få återvända till Wellsbury för säsong 2.” 

I säsong 1 spelar Brianne Howey och Antonia Gentry huvudrollerna som Georgia och Ginny. På rollistan finns även Diesel La Torraca, Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter och Raymond Ablack. 

”Ginny & Georgia” handlar, bland annat, om Ginny Miller, som i första säsongen är 15 år. Hon och hennes lillebror växer upp med sin mor Georgia. Hon hittar, äntligen, en plats i Wellsbury, en pittoresk stad i Massachusetts, där familjens rötter kan få fäste. Samtidigt hotas den nya tillvaron av av Georgias förflutna, som snabbt är ikapp henne. 

”Ginny & Georgia” säsong 2 har ännu inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier