Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Julkalender får uppföljare – så här blir Mer panik i Tomteverkstan i SVT

”Mer panik i Tomteverkstan” har premiär i oktober i SVT. Per Andersson och Alida Morberg gör två av rollerna. Fredde Granberg och Thomas Claesson upphovsmän, manusförfattare och regissörer. Foto: Janne Danielsson/SVT

SVT bekräftar nu att man beställt en uppföljare till julkalendern ”Panik i Tomteverkstan”. Fredde Granberg och Thomas Claesson har skrivit manus och regisserar den nya serien, i vilken Per Andersson och Alida Morberg gör huvudrollerna. ”Mer panik i Tomteverkstan” har premiär i oktober. 

Det är i ett pressmeddelande som SVT bekräftar att inspelningen av ”Mer panik i Tomteverkstan” har börjat. Serien är en uppföljare till julkalendern ”Panik i Tomteverkstan”. Även nu är Fredde Granberg och Thomas Claesson upphovsmän, manusförfattare och regissörer. 

Serien kommer utspela sig på Nordpolen, men under sommarhalvåret, som logiskt nog beskrivs som Tomtens lågsäsong. 

Om förutsättningarna: ”Tomtemor har tagit ut skilsmässa och flyttat till den vanliga världen för att förverkliga sig själv. Nu lever Tomten varannan-vecka-liv med sina barn Julle och Julina och försöker desperat få ihop vardagspusslet.”

Vidare skriver SVT att Tomten visar sig vara ”totalt hopplös både som ensamstående far och arbetsledare i tomtebyn”. Då dyker Skogsrået upp, som ”får Tomten att fullständigt tappa fattningen. Det gamla gardet i Tomterådet ställer sig skeptiska till Tomtens nya flamma. Vem är hon, varför har hon flytt från den vanliga världen till Tomtevärlden och vad vill hon egentligen Tomten och hans familj?”. 

Per Andersson gör återigen rollen som Tomten, medan Alida Morberg spelar Skogsrået. På rollistan finns även Elis Nyström, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou, Christina Schollin, Lasse Åberg, Katarina Ewerlöf, Sven Melander, Ulla Skoog, Johan Rabaeus och Rolf Skoglund. Snögubbens röst görs återigen av Leif Andrée.

”Vi diskuterade en fortsättning redan under manusarbetet med julkalendern ”Panik i tomteverkstan” eftersom vi tyckte Fredde Granberg och Thomas Claesson verkligen lyckats hitta ett roligt universum med en humor och tonalitet som fungerar så bra på både barn och vuxna”, skriver Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn i en kommentar till Spoiler alert och fortsätter: 

”Vi vet att det finns ett stort behov hos barnfamiljer att hitta innehåll som man kan skratta åt tillsammans till fredagsmyset. Det är mysigt att förenas i skratt i soffan efter splittrade arbets-och skolveckor. Det är dock otroligt svårt att skriva humor som både barn och vuxna kan skratta åt samtidigt, men i det här knasiga konceptet där sagofigurer möter diskbänksrealism, finns så många lager av humor så det fungerar otroligt bra.”

”Mer panik i Tomteverkstan” produceras av Jarowskij med Victoria Dale som producent. Serien har premiär i oktober i SVT och kommer sändas på fredagarna. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program