Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Lisey’s Story med Julianne Moore på Apple TV+

Julianne Moore gör huvudrollen i ”Lisey’s Story”, en ny serie skriven av Stephen King. Premiär 4 juni på Apple TV+. Här syns Moore med Clive Owen. Foto: Apple

Julianne Moore. Clive Owen. En serie skriven av Stephen King, baserad på författarens roman. Nu finns ett premiärdatum för ”Lisey’s Story” på Apple TV+. 

En djupt personlig, och samtidigt eftertänksam thriller. 

Så beskriver Apple ”Lisey’s Story”, en ny serie med Julianne Moore i huvudrollen som har premiär 4 juni på Apple TV+. 

Serien baserad på Stephen Kings roman ”Liseys berättelse”. Det som hör till ovanligheterna är att författaren även har skrivit seriens åtta avsnitt. Pablo Larraín är huvudregissör, vars rollista innehåller namn som Clive Owen, Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan, Ron Cephas Jones och Sung Kang. 

”Lisey’s Story” handlar om Lisey Landon, spelad av Julianne Moore. När serien börjar har det gått två år sedan hennes make, författaren Scott Landon, gick bort. Som följd av en rad olika obehagliga händelser tvingas Lisey minnas de stunder i äktenskapet som hon tidigare och helt medvetet gjort sitt bästa för att glömma. 

”Lisey’s Story” produceras av Bad Robot Productions och Warner Bros. Television. Stephen King är seriens huvudförfattare, medan Pablo Larraín är huvudregissör. King, Larraín och Julianne Moore samt J. J. Abrams, Ben Stephenson och Juan de Dios Larraín är exekutiva producenter för projektet. 

”Lisey’s Story” har premiär 4 juni på Apple TV+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på Apple TV+