Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Clara Henry och Ulrikke Falch i normbrytande originalserie på discovery+ av Lina Åström

Clara Henry och Ulrikke Falch spelar huvudrollerna i en ny serie av Lina Åström på discovery+. Ännu finns inget premiärdatum. Foto: Josephine Owe/discovery+

Clara Henry och ”Skam”-skådespelaren Ulrikke Falch gör huvudrollerna i en ny originalserie på discovery+. Lina Åström har skrivit och ska regissera serien, som beskrivs som ett normbrytande relationsdrama om en ”oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder”. 

Discovery Networks Sweden bekräftar nu en ny originalserie i vilken Clara Henry och norska skådespelaren Ulrikke Falch, mest känd som Vilde i ”Skam”, gör huvudrollerna. 

Serien, som i skrivande stund saknar titel, är planerad att spelas in i sommar. Ännu finns inget premiärdatum på discovery+.  

Discovery Networks Sweden beskriver serien som ett ”normbrytande relationsdrama om hjärtesorg, sex och dejting”. Dramakomedin ska även sätta ”en “Generation Z-lins” på relationer och dejting i ett samtida Skandinavien”.

Premissen: ”En ganska oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder”. 

Lina Åström har skrivit manus och kommer regissera. Åström har tidigare, bland annat, producerat och varit medförfattare för ”Sjukt oklar”, serien där Clara Henry spelade huvudrollen. Åström var även en av manusförfattarna som skrev för SVT-julkalendern ”Storm på Lugna gatan”. Hon har också skrivit flera avsnitt av ”Agenterna” och producerat serien ”Filip & Mona”. 

I en kommentar säger Clara Henry: 

”Som vanligt älskar jag alla normbrytande serier, det är lyxigt att få vara en del av nya sådana. Ulrikke är dessutom rolig, snäll och ett superproffs. Och Lina Åström är ett geni som manusförfattare och regissör, hon är skarpsinnig och skapar alltid komiskt guld.”

Aron Gabrielsson är exekutiv producent för serien på discovery+. I ett pressmeddelande säger  Gabrielsson:

”Om ”Älska mig” hade en stökig och röjig sladdlillasyster skulle den här serien vara hon. Jag kan inte nog understryka hur glada och stolta vi är över att få göra en serie med Clara Henry och Ulrikke Falch i huvudrollerna. De är två briljanta skådespelare som publiken älskar.”

Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden:

”Sedan lanseringen av discovery+ i början av året har vi verkligen placerat oss i toppen som en av de främsta globala aktörerna på streamingmarknaden. Och vi kommer att fortsätta vår offensiva innehållsstrategi att öka och satsa på fler discovery+ originalserier med några av Sveriges och Nordens främsta och mest älskade talanger. Den här serien känns som ett fantastiskt fint komplement till vårt originalutbud.”

Serien med Clara Henry och Ulrikke Falch spelas in under sommaren. Breakable Films och Art&Bob producerar. Ännu finns inget premiärdatum på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+