Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Två av Martina Haags böcker blir film – Bigster producerar, inspelningsstart 2022

Produktionsbolaget BIgster har köpt filmrättigheterna till Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. På bilden: Calle Jansson och Martina Haag. Foto: Magnus Ragnvid/Bigster

Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt” blir film. Författaren och Peter Arrhenius har skrivit manus, medan Bigster producerar. Planerad inspelningsstart 2022. 

Det är i ett pressmeddelandet som det berättas att produktionsbolaget BIgster köpt filmrättigheterna till Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”. 

Redan nu finns ett manus, skrivet av Haag och välrenommerade manusförfattaren Peter Arrhenius. Inspelningen är planerad att dra igång 2022. 

Calle Jansson, som 2017 grundade Bigster tillsammans med skådespelaren Alexandra Rapaport och producenten Birgitta Wännström, säger i pressmeddelandet:  

”Jag gillar Martina Haag. Jag gillar hennes böcker. I min värld har två riktigt bra böcker blivit till ett sällsynt viktigt och underhållande filmmanus. Här har Martina och Peter Arrhenius lyckats fenomenalt. Vi på Bigster är märkbart stolta över förtroendet och tar oss an uppdraget att producera filmen med stor aptit och arbetsglädje.”

I en kommentar säger Martina Haag: 

”Av alla böcker jag har skrivit är det de här två som ligger mig närmast om hjärtat. Just därför var det viktigt för mig att samarbeta med någon som skulle förvalta det på bästa sätt, vilket jag är alldeles övertygad om att Calle Jansson och resten av gänget på Bigster kommer att göra.”  

”Det är något som inte stämmer” gavs ut i oktober 2015 på Piratförlaget. Boken är en skilsmässoberättelse som beskrivs av förlaget som en ”roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.”

”Livet går så fort. Och så långsamt” kom 2017 och handlar om hur man ”formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.”

Peter Arrhenius är troligtvis mest känd som upphovsman till och huvudförfattare för ”Mirakel”, SVT:s julkalender 2020. Han ligger även bakom tv-serien ”Ingen utan skuld” och har skrivit manus till serier som ”Maskineriet” och ”Halvvägs till himlen”. Arrhenius är även en av manusförfattare bakom Netflix kommande serie ”Clark”. 

Produktionsbolaget Bigster producerar, bland annat, ”Gåsmamman” och ”Heder”. 

Martina Haags böcker har sålts i över 400 000 exemplar. 2016 var ”Det är något som inte stämmer” det mest utlånade boken på Sveriges bibliotek. 

Filmen som baseras på ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt” har planerad inspelningsstart 2022. Ännu finns inget premiärdatum.