Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Udda veckor med Christine Meltzer, Linus Wahlgren förnyas – klart med säsong 2

”Udda veckor” med Christine Meltzer, Charlie Gustafsson och Linus Wahlgren får säsong 2 på discovery+. Ännu finns inget premiärdatum. Foto: Clara Wolgers/discovery+

”Udda veckor” fortsätter och får säsong 2. Discovery Networks Sweden har förnyat serien med Christine Meltzer och Linus Wahlgren. ”Tacksamhet är det jag vill skriiiika ut”, säger Christine Meltzer i en kommentar. 

Premiär 2 april på discovery+. 

Redan nu kommer besked om att det blir en fortsättning. 

”Udda veckor” handlar om Frida, spelad av Christine Meltzer, och om hennes ”vardagspussel som varannan vecka-mamma” åt tre barn efter en uppslitande separation och stundande skilsmässa. 

Linus Wahlgren gör rollen som Jonas, Fridas exmake, medan Charlie Gustafsson, Vanna Rosenberg, Gustaf Hammarsten, Jill Johnson, Per Andersson, Siw Erixon, Dag Malmberg, Ida Hedlund Stenmarck, Adrian Macéus och Lisette Pagler finns på rollistan för första säsongen. 

I ett pressmeddelande från Discovery Networks Sweden går att läsa att ”Udda veckor” är ”det mest mest konsumerade formatet just nu på discovery+”, vilket anges som en anledning bakom att serien förnyas. Maria Eriksson, exekutiv producent för ”Udda veckor” på Discovery Networks Sweden, säger: 

”Vi är väldigt glada och stolta över ”Udda veckor”, som är resultatet av ett strålande samarbete framför och bakom kameran. Serien skildrar en verklighet för många med mycket igenkänning som berör. Christine och Linus gör oerhört fina skådespelarinsatser, tillsammans med hela den fantastiska casten. Alla involverade har skapat en otroligt fin första säsong och det känns lyxigt och roligt att redan nu kunna bekräfta att vi dessutom har en andra säsong på gång.”

Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden: 

”Udda veckor har fått ett otroligt fint mottagande och vi är verkligen glada över att redan nu kunna berätta att det blir en andra säsong. Den är en självklar ingrediens i discovery+ framgångssaga, där vi fortsatt fokuserar och satsar på starka lokala originalserier och att vara en ledande global streamingtjänst.”

Emma Bucht  är konceptuerande regissör för ”Udda veckor” säsong 1, medan Christopher Panov och Christian Eklöw är avsnittsregissörer. Upphovspersoner är Kari-Anne Henriksen och Mia Hundvin. Adrian Boberg är medförfattare. Christine Meltzer har varit med och utvecklat serien. ”Udda veckor” är en samproduktion mellan FLX och Feelgood.

”Udda veckor” säsong 1, sammanlagt sju veckor, rullas ut på discovery+. Ännu finns inget premiärdatum för ”Udda veckor” säsong 2. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+