Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Dystopia med Madeleine Martin, Happy Jankell på Viaplay

”Dystopia” har premiär 6 juni på Viaplay. På rollistan finns bland andra Madeleine Martin, Happy Jankell, Johan Hedenberg, Johan Hafezi, Maja Rung, Jonathan Harboe och Lola Zackow. Foto: Johnny Wohlin/NENT Group

Rollspel. Psykologisk skräck. ”Dystopia” med Madeleine Martin och Happy Jankell har premiär 6 juni på Viaplay. 

Det var i januari förra året som NENT Group bekräftade ”Dystopia”, serien vars utgångspunkt börjar med att ett antal unga svenskar ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel live i Sverige. 

Det deltagarna har gemensamt: De älskar att pressa sig själva fysiskt, psykiskt och mentalt. 

Sedan: ”När när gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.”

På seriens rollista finns Madeleine Martin, Happy Jankell, Johan Hedenberg, Johan Hafezi, Maja Rung, Jonathan Harboe, Lola Zackow, Erik Bolin, Sofia Pekkari , Erika Cardenas Hedenberg, Einar Bredefeldt och Christian Svensson. 

Nu bekräftar NENT Group att serien har premiär 6 juni på Viaplay. I ett pressmeddelande säger Madeleine Martin att ”Dystopia” är en ”helt ny typ av skräck som inte gjorts i Sverige tidigare” och fortsätter:

”Casten är helt fantastisk och jag är så glad att jag fick chansen att jobba med dem. Sen var det bra KBT för mig som inte ens vågar se på skräck annars, miljöerna vi filmade i var sjukt läskiga och det hände att jag blev skrämd på set mellan tagningar. Jag tror de som gillar genren verkligen kommer tycka om serien.”

”Dystopia” produceras av Jarowskij. Richard Jarnhed och Lotta Westberg är upphovsduon bakom serien. Inspelningsteamet som gjorde första säsongen av ”Svartsjön” har även gjort ”Dystopia”, som spelades in i Svartsjöns Lindesbergs skogar. 

”Dystopia” har premiär 6 juni på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier