Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna från Try hard – så blir Viaplays serie om e-sport, premiär våren 2021

”Try hard” är en ny originalserie på Viaplay med premiär våren 2021. Anders Morgenthaler och Allan Hyde är upphovsmän, medan Ari Alexander spelar huvudrollen. Foto: Andreas Omvik/NENT Group

”Try hard” är en ny dansk originalserie på Viaplay om e-sport. Här är första bilderna inför vårens premiär. 

Det var i januari förra året som NENT Group meddelade att man beställt ”Try hard”, en ny dansk originalserie om e-sport.

Då var planen att serien skulle ha premiär hösten 2020. Som många andra serier och filmer har även ”Try hard” flyttats som en följd av pandemin. Fortsatt finns inget bekräftat premiärdatum mer än våren 2021 på Viaplay, men saker och ting börjar röra på sig. 

Nu har NENT Group delat med sig av de första bilderna från de åtta avsnitten, som handlar om Ari Alexanders rollfigur Sebastian. Han är 23, lat och bor fortfarande hemma. Den mesta av sin tid lägger Sebastian på att spela Counter-Strike. Drömmen är, så klart, professionell spelare. Sebastians föräldrars krav: Utbildning, jobb och att sonen ska tjäna egna pengar. 

Vidare om handlingen, så som NENT Group beskriver det: ”Trots att Sebastian saknar kopplingar till det professionella spelsamhället och staden han bor i inte har något Counter-Strike team, vägrar han att ge upp sin dröm. Han bestämmer sig istället för att sätta ihop sitt eget team och börjar därmed resan in i e-sportens värld. Men många utmaningar väntar och frågan är om teamet av lata amatörspelare någonsin kommer få in en fot i den tuffa och konkurrenskraftiga spelvärlden.”

Anders Morgenthaler och Allan Hyde är upphovsduon bakom ”Try hard”. Morgenthaler, som även regisserar, säger i en kommentar: 

”För folk över 40 år är e-sport en form av en satanistisk kyrka med en egen zombiearmé. Jag kan bekräfta att så inte är fallet. Gaming är del av vardagen för alla under 40 år, på samma sätt som att äta frukost och middag är det.”

På seriens rollista finns även Patrick A. Hansen, Mohammed Djeziri, och Alexander Magnússon. ”Try hard” produceras av New Creations. 

”Try hard” har premiär våren 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier

”Try hard” har premiär våren 2021 på Viaplay. Foto: Andreas Omvik/NENT Group
Anders Morgenthaler och Allan Hyde är upphovsduon bakom ”Try hard”. Foto: Andreas Omvik/NENT Group