SPOILER ALERT

Så blir Max Anger på Viaplay med Adam Lundgren, Evin Ahmad – de finns på rollistan

Adam Lundgren spelar huvudrollen i ”Max Anger”, en ny serie baserad på Martin Österdahls roman ”Be inte om nåd”. Premiär hösten 2021 på Viaplay. Foto: Lukas Šalna/VIaplay

Rollistan för ”Max Anger” med Adam Lundgren och Evin Ahmad fylls på. Nu bekräftar NENT Group att bland andra Malin Crépin, Johan Rheborg, Joel Spira och Linus Wahlgren är med i serien, som har premiär hösten 2021 på Viaplay. 

Adam Lundgren spelar huvudrollen. 

Evin Ahmad och Ieva Andrejevaitė finns vid hans sida. 

Dessutom, vilket NENT Group nu har bekräftat: Malin Crépin, Johan Rheborg, Joel Spira och Linus Wahlgren på rollistan. 

”Max Anger” är en ny originalserie på Viaplay med premiär hösten 2021. Serien baseras på Martin Österdahls roman ”Be inte om nåd” och Mikael Newihl är huvudförfattare. Regisserar gör Liza Farzaneh och Jesper W. Nielsen.

Om handlingen: ”Max Anger är den före detta militären som äntligen hittat kärleken i den ryska kollegan Pashie. Men när Pashie plötsligt försvinner spårlöst i Sankt Petersburg ger sig Max iväg för att söka efter henne och det blir en jakt som leder honom till upptäckten av en konspiration som kan förändra världsordningen. Det visar sig snart att det dessutom finns en personlig koppling till hans egen väl dolda historia.” 

Vidare: ”Till sin hjälp har Max den lokale taxichauffören Mira som från början ofrivilligt dras in i allt men som till slut är lika involverad som Max, och tillsammans måste de hitta Pashie innan det är försent att stoppa konspirationen.”

Adam Lundgren gör rollen som Max Anger, Evin Ahmad spelar Pashie och Ieva Andrejevaitė Mira. 

Evin Ahmad på en bild från ”Max Anger”, som har premiär hösten 2021 på Viaplay. Foto: Lukas Šalna/Viaplay
Linus Wahlgren och Joel Spira i ”Max Anger”, en originalserie på Viaplay. Foto: Lukas Šalna/Viaplay

Redan i juni 2017 kunde Spoiler alert berätta att rättigheterna till Martin Österdahls roman ”Be inte om nåd” sålts till Pinewood Television, bolaget som numera heter Twelve Town. 

I februari 2019 bekräftades att NENT Group hoppat på serien, som produceras av Nice Drama. I juni förra året bekräftades att Adam Lundgren och Evin Ahmad gör huvudrollerna. Nu följer fler namn på rollistan, där även Per Ragnar, Annika Hallin, David Bertrand och Hannes Fohlin finns med. 

Ieva Andrejevaitė säger i en kommentar: 

”Att jobba med den här serien har varit en otrolig upplevelse, med oväntade vändningar, galen action, rörande stunder och förstås de bästa motspelarna och det bästa filmteamet. Att skapa och forma karaktären Mira var en utmaning och en ära – jag älskar att hon är tuff, jordnära, passionerad och känslig på samma gång. Det här projektet har definitivt hjälpt mig att växa som skådespelare och som person.”

”Max Anger”, som beskrivs som en actionthriller, baseras på första boken i Martin Österdahls trilogi – romanerna heter ”Be inte om nåd”, ”Tio svenskar måste död” och ”Järnänglar” – om Max Anger, i serien gränsjägare och Rysslandsspecialist.

Mikael Newihl är huvudförfattare för ”Max Anger”, som har den engelska titeln ”With one eye open”. Manusförfattare är även Anders Sparring, Pauline Wolff, Åsa Anderberg Strolle och Jörgen Hjerdt. 

”Max Anger”, som är på åtta avsnitt, regisseras av Lisa Farzaneh och Jesper W. Nielsen. Aril Wretblad, Liv Ask och Margrét Einarsdóttir står för seriens fotografi, scenografi och kostym. Producenter är Lejla Besic och Jan Marnell. 

”Max Anger” produceras av Nice Drama tillsammans med Twelve Town med stöd från Nordisk Film & TV Fond samt Nordsvensk Filmunderhållning och distribueras av REinvent.

”Max Anger” har premiär hösten 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier