Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Nordisk Film köper Bara ett litet mord – utvecklar serie på Carin Hjulströms roman

Nordisk Film utvecklar en tv-serie med Marie Nordenberg som producent baserad på Carin Hjulströms roman ”Bara ett litet mord”. Foto: Bokförlaget Forum

Nordisk Film har köpt rättigheterna till Carin Hjulströms roman ”Bara ett litet mord”. Nu planeras en tv-serie. ”Det här är en genre som jag tror att tittarna vill se, en sorts feelgood som kan ge hopp om något annat än det vi upplever i världen just nu”, säger producenten Maria Nordenberg. 

Det är i ett pressmeddelande från bokförlaget Forum som det går att läsa att Nordisk Film köpt ”Bara ett litet mord”, Carin Hjulströms första av fem planerade romaner i serien som kallas Säbyholms gröna fingrar. 

Nordisk Film utvecklar nu en tv-serie med Marie Nordenberg som producent. Nordenberg har tidigare producerat flera framgångsrika tv-serier för SVT, bland annat ”Innan vi dör”, ”Fröken Frimans krig”, ”Torka aldrig tårar utan handskar” samt ”Den döende detektiven”. I pressmeddelandet säger hon: 

”Det är en genre som är eftersökt och som inte görs så mycket i Sverige. Vi har många kriminalserier av olika slag, men det här är något helt annat. Här finns visserligen mord, men spänningen är mer som grädden på moset. Det är relationerna och karaktärerna som står i fokus, och så den natursköna miljön.”

Carin Hjulström säger i en kommentar: 

”Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, att få se mina böcker bli tv-drama. Jag är så lycklig över att få samarbeta med superproffsiga producenten Maria Nordenberg. Det ska bli otroligt spännande att följa projektet till färdig tv-serie.”

”Bara ett litet mord” utspelas på en nedgången plantskola på Säbyholms gods norr om Kungsängen utanför Stockholm. I centrum: skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton, tidigare ungdomskriminell. Tillsammans ska de bygga grunderna för ett nytt liv: ”Siri har bytt Dramatens stora scen mot livet på landet, och Anton försöker hålla sig på rätt sida om lagen. Men mitt i all idyll dyker det också upp ett och annat mord.”

Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon har bland annat lett Melodifestivalen, ”Carin med C”, ”TV-huset” och ”Carin 21:30”.

”Bara ett litet mord” gavs ut i mars 2020 på Bokförlaget Forum. Utgivningsdag för uppföljaren ”Knappt en droppe blod” är i dag, 10 mars. 

Ännu finns inga uppgifter om när tv-serien baserad på ”Bara ett litet mord” kan ha premiär eller var serien ska sändas. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie