Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: WandaVision, Exit säsong 2, Delete me, Homeland

”WandaVision” finns nu på Disney+ sin helhet. Allt som allt handlar det om nio avsnitt. Elizabeth Olsen och Paul Bettany gör huvudrollerna. Foto: Marvel Studios/Disney

Nya och äldre, till och med gamla. Varje söndag samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”WandaVision” (Disney+)

Vi är inte bortskämda med nya serier som smidigt, smart och med självförtroende överraskar och som kan vara bred och smal på samma gång. Detta är en sådan serie. 

”WandaVision” börjar som ett slags undervisning av vad den amerikanska sitcomgenren har varit, stegade veckovis framåt med ledtråd efter ledtråd och landar i effekterna av trauma. 

Serien pekar mot nästa fas i Marvels universum, men är lika engagerande som ensam streaminghändelse. En lektion i tv-skapande, både traditionell och modern. Missa inte.

”Spring Uje spring” (SVT Play)

Guldbaggevinnande film med och om Uje Brandelius efter att han fått diagnosen Parkinsons sjukdom. Regisserad av Henrik Schyffert. Mer än sevärd. 

”Exit” – säsong 2 (SVT Play)

Håller tempot uppe och fortsätter berätta om de som kan och vill skapa egna regler. Simon J. Berger suverän som den oftast avskyvärda Adam Veile. 

”Hedersmordet” (SVT Play) 

Brittisk miniserie på som baseras på Banaz Mahmods liv. Hon var en ung kvinna som mördades av sin familj för att hon blivit förälskad i fel man

”Delete me” (Viaplay)

Tonåringar, sociala medier och sex. Stundvis obehaglig, men alltid snyggt filmad och berättad norsk dramaserie med Happy Jankell och Amalia Holm. 

”Homeland” – säsong 1-8 (Disney+)

För den som inte sett eller för den som vill stilla sitt begär hittas ”Homeland” i sin helhet på Disney+. Alla säsongen finns även på Viaplay.

”Harry Potter” (HBO Nordic)

Om tid finns, ja, då finns åtta ”Harry Potter”-filmer att se och begrunda, numera på HBO Nordic. Favoriten: ”Harry Potter och fången från Azkaban”. 

”Raya och den sista draken” (Disney+)

Fantasysaga för stora delar av familjen. Går på bio och finns som premiuminnehåll på Disney+ för 249 kronor. Tillgänglig utan extra kostnad 4 juni. 

”Coming 2 America” (Amazon Prime Video)

Som helhet är denna uppföljare till ”En prins i New York” inget särskilt, men det finns scener med Eddie Murphy som håller stilen. För de som kan och vill. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie