Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Nomadland med Frances McDormand på bio och Disney+

Frances McDormand spelar huvudrollen i Chloé Zhaos ”Nomadland”, som har planerad svensk biopremiär 26 mars och sedan blir tillgänglig på Disney+ 30 april. Foto: Searchlight Pictures

Hyllade och prisade ”Nomadland” av Chloé Zhao har fått ett svenskt premiärdatum på bio. Samtidigt står klart att filmen blir tillgänglig på Disney+ 30 april. 

Det är i pressmeddelande som Searchlight Pictures och The Walt Disney Company meddelar att Chloé Zhaos ”Nomadland” kommer ha svensk biopremiär 26 mars. Datumet kan förstås och som en följd av coronapandemin och olika restriktioner komma att flyttas. 

Samtidigt bekräftas att filmen blir tillgänglig 30 april på Star, en underkategori på Disney+. 

”Nomadland” är en av det senaste årets utropstecken och prisades nyligen med två priser – Bästa film och Bästa regissör – på Golden Globe Awards. Dessförinnan har ”Nomadland” bland annat vunnit Guldlejonet på Venedigs filmfestival samt publikpriset på Toronto International Film Festival. 

Frances McDormand spelar huvudrollen som Fern. Efter en ekonomisk kollaps i en industristad på landsbygden i Nevada, ger hon ”sig iväg för att utforska livet som en modern nomad – bortom samhällets gränser.”

På rollistan finns också David Strathairn samt Linda May, Swankie och Bob Wells. De sista tre spelar förhöjda versioner av sig själva och återfinns också i boken ”Nomadland” av Jessica Bruder som filmen baseras på. 

Chloé Zhao har skrivit manus, regisserat samt klippt ”Nomadland”, vars filmfotograf James Richards också har höjts till skyarna. Efter vinsterna på Golden Globe Awards är ”Nomadland” en av förhandsfavoriterna inför årets Oscarsgala. 

”Nomadland” har planerad svensk biopremiär 26 mars och blir tillgänglig på Disney+ 30 april. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Disney+