Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Gustaf Hammarsten, Charlie Gustafsson, Vanna Rosenberg i Udda veckor på discovery+

Christine Meltzer och Charlie Gustafsson på en bild från ”Udda veckor”, en ny serie som har premiär 2 april på discovery+ och som produceras av FLX och Feelgood. Foto: Clara Wolgers/discovery+

Christine Meltzer spelar huvudrollen i ”Udda veckor”, en ny dramakomedi på discovery+. Nu finns ett premiärdatum för serien, som även har Linus Wahlgren, Gustaf Hammarsten, Charlie Gustafsson och Vanna Rosenberg på rollistan. 

Det var i början av februari som Discovery Networks Sweden bekräftade ”Udda veckor”, en ny dramakomedi som produktionsbolagen FLX och norska Feelgood gör tillsammans. 

Då stod klart att Christine Meltzer spelar huvudrollen som ensamstående mamman Frida, medan Linus Wahlgren gör rollen som Jonas, Fridas exmake. 

Nu har Discovery Networks Sverige bekräftat att ”Udda veckor” har premiär 2 april på discovery+. Utöver det meddelas även flera namn på rollistan. 

Charlie Gustafsson, känd som Calle i ”Vår tid är nu”, spelar rollfiguren Tobias, som är Fridas unga flirt. I rollerna som Lotta, Fridas polare och kollega, och hennes make Mattias syns Vanna Rosenberg och Gustaf Hammarsten. Den senares rollfigur beskrivs som ”Jonas snälla tålmodiga bästa vän som kanske sörjer Fridas och Jonas havererade äktenskap mer än vad de själva gör”. 

På rollistan finns även Per Andersson, Siw Erixon, Dag Malmberg, Ida Hedlund Stenmarck, Adrian Macéus och Lisette Pagler. 

Charlie Gustafsson säger: 

”Jag har otroligt roligt på jobbet just nu och det känns så kul och fint att få göra en dramakomedi med det här riktiga toppengänget. Jag har länge velat jobba med dom här regissörerna och att få spela mot den här underbara casten med Christine i spetsen är så lustfyllt och härligt.”

Christine Meltzer spelar Frida i ”Udda veckor”, en ny dramakomedi på discovery+. Foto: Sara Dahlen/discovery+

”Udda veckor” beskrivs som ett relationsdrama och handlingen tar vid efter en uppslitande skilsmässa med fokus på ”vardagspusslet som varannan vecka-mamma” åt tre barn.

Emma Bucht – hon har tidigare regisserat avsnitt i serier som ”Bonusfamiljen” och ”Solsidan” och var huvudregissör för SVT:s julkalender ”Storm på Lugna gatan” – är konceptuerande regissör för ”Udda veckor”.

Upphovspersoner är Kari-Anne Henriksen och Mia Hundvin. Adrian Boberg är medförfattare. Christine Meltzer har varit med och utvecklat serien. ”Udda veckor” är en samproduktion mellan FLX och Feelgood.

”Udda veckor” har premiär 2 april på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+