Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Streamingtips: Bäst i test, Exit, Husdrömmar, Billie Eilish: The World’s a little blurry

Morgan Alling och David Sundin på en bild från ”Bäst i test” säsong 5, som sänds i SVT och finns på SVT Play. Babben Larsson är programledare. Foto: SVT

Nya och äldre, till och med gamla. Varje söndag samlar Mattias Bergqvist åtta av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”Bäst i test” (SVT Play)

Tillbaka igen. Babben Larsson och David Sundin sitter där de ska, medan Morgan Alling, Arantxa Àlvarez, Olof Wretling och Johanna Nordström är kvartetten som utgör panelen. 

Första avsnittet gästas av Jesper Rönndahl, medan Christine Meltzer medverkar i det andra. De två är de jag har sett. Både är underhållande på det där sättet som endast ”Bäst i test” kan vara underhållande. 

Säsongspremiären med Jesper Rönndahl innehåller också några test med finess, sådana som man själv gärna hade gjort. 

”Billie Eilish: The World’s a little blurry” (Apple TV+)

Dokumentär om en tonåring och hennes väg till att bli en världsartist. Rörande, intressant, ärlig, underbar. Se den flera gånger. Det gjorde jag. 

”En söndag på landet” (SVT Play)

Frank film från 1984. Här samspelar det mesta till en utsökt helhet. Regissören Bertrand Travernier prisades rättvist på filmfestivalen i Cannes.

”Exit” – säsong 1 (SVT Play)

Inför säsong 2 – premiär 6 mars på SVT Play – finns möjlighet att titta ikapp eller se om denna norska och omtalande serie med Simon J. Berger. 

”Wild kids” (C More)

I varje avsnitt finns något spännande för de barn och yngre ungdomar som tittar, men också för oss vuxna. Fascinerande att formatet håller. 

”Myten: Berättelsen om Frost” (Disney+)

Kortfilm som tar vid och expanderar ”Frost”-universumet, som blir mer och mer tilltalande. Märk färgernas skiftningar och hur skuggor används. 

”Allen v. Farrow” (HBO Nordic)

Dokumentärserie om anklagelserna mot Woody Allen om sexuella övergrepp. Drabbande, samtidigt som avsnitten lutar för mycket åt ena hållet.  

”Husdrömmar” (SVT Play)

Reality-tv av högsta klass, förstås, vilket det avsnitt som sändes i veckan är bevis på. Så kommer det också fortsätta i den pågående åttonde säsongen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie