SPOILER ALERT

Premiärdatum för Netflix Snabba cash med Evin Ahmad – så blir serien

Evin Ahmad spelar huvudrollen i ”Snabba cash”, en ny originalserie på Netflix med premiär 7 april. Foto: Netflix

Netflix svenska originalserie ”Snabba cash” har fått ett premiärdatum och trailer. Evin Ahmad spelar huvudrollen i serien, som regisseras av Jesper Ganslandt. 

Det var i juni 2019 som Netflix meddelade att man beställt ”Snabba cash”, en ny svensk originalserie producerad av SF Studios. Serien, som är på sex avsnitt, är en reboot som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i filmtrilogin. 

I somras bekräftades att Evin Ahmad spelar huvudrollen och att Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz, Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell finns på rollistan. 

Nu meddelar Netflix att ”Snabba cash” har premiär 7 april, samtidigt som en första titt på serien blir tillgänglig. 

Om handlingen: ”När tech-entreprenören Leya startar sitt företag med hjälp av svarta pengar, får hon snart lära sig att genvägar till toppen kommer med ett högt pris.”

Vidare: Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.”

Jens Lapidus har med manusförfattaren Oskar Söderlund, utvecklat ”Snabba cash”-serien. Huvudregissör är Jesper Ganslandt, som debuterade med ”Farväl Falkenberg” och även gjort ”Apan” och ”438 dagar” med Gustaf Skarsgård och Matias Varela. 

I slutet av sommaren kunde Spoiler alert visa de första bilderna från ”Snabb cash”. Då sade Evin Ahmad bland annat:

– Det vi har gjort är unikt. Jag känner mig stolt över att vi har vågat göra det.

”Snabba cash” produceras av SF Studios med Nicklas Wikström Nicastro som producent. 

”Snabba cash” har premiär 7 april på Netflix. 

 Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program