Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

ViacomCBS drag för att vinna tittare – detta finns tillgängligt när Paramount+ lanseras i Sverige

Kevin Costner spelar en av huvudrollerna i ”Yellowstone”, en av serierna som finns tillgängliga när Paramount+ nylanseras i Sverige den 25 mars. Foto: ViacomCBS/Paramount+

Paramount+ lanseras 25 mars i Sverige. Nu har ViacomCBS bekräftat det innehåll som finns tillgängligt på streamingtjänsten och vad som väntar i framtiden. 

”Mission Impossible” och ”Gudfadern”-trilogin, samt massa andra filmtitlar, både de som kan sorteras i genren klassiker och de som försvinner in i dussinet. 

Också: ”Dexter”, ”Ray Donovan”, ”The Affair”, ”Black Monday” och ”City on a Hill” samt ”Yellowstone” och ”On becoming a God in central Florida” som bibliotekstitlar. 

Det var i september förra året som ViacomCBS meddelade att Paramount+ nylanseras 2021 som renodlad streamingtjänst. Efter det kom beskedet att så sker 25 mars i Sverige. 

Nu har ViacomCBS bekräftat att ett abonnemang ska kosta 69 kronor i månaden. För det får man, enligt ett pressmeddelande, ” tillgång till ett brett utbud med cirka 6000 avsnitt och filmer”, och det från bland annat SHOWTIME, CBS och Paramount Studios samt det som kommer kallas Paramount+ Originals. 

I samma pressmeddelande går att läsa att det även ska finns ”en bred blandning av lokalproducerat innehåll i alla olika genrer”. 

Kelly Day, President of Streaming and Chief Operating Officer, ViacomCBS Networks International: 

”Paramount+ kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners.”

Jesper Dahl, GM ViacomCBS Nordics, I pressmeddelandet: 

”Vi är mycket glada över att vara en av de första marknaderna globalt som kan erbjuda unika berättelser, ikoniska stjärnor och underhållning i världsklass till tittare i alla åldrar. Vi har inte bara en utmärkande partnerskapsmodell med operatörer och mediejättar, utan vi lanserar också vår egen app direkt till konsumenterna.”

Maisie Williams, mest känd som Arya i ”Game of thrones”, på en bild från ”Two weeks to live”. Foto: Paramount+

När det gäller serier är det vid den svenska lanseringen framför allt ”Two weeks to live” med Maisie Williams (”Game of Thrones”) som står ut från mängden. Tillgängligt blir även ”Everyone is Doing Great”, två säsonger av Jordan Peeles The ”Twilight Zone” samt ”Mirage”, ”Dani Who?” Och ”The Coroner”. 

Längre fram väntar, bland annat, ”The man who fell to earth” med Chiwetel Ejiofor, nya avsnitt av sitcomklassikern ”Frasier”, ”Mayor of Kingstown”, ”Lioness”, ”The Offer”, ”Guilty Party” samt ”Y: 1883”, som är en prequel till ”Yellowstone”. 

Till detta ska läggas att alla nya serier från SHOWTIME kommer ha premiär på Paramount+. Bland de titlar som nämns finns en ”Dexter”-reboot, ”American Rust” och ”The First Lady”. 

I och med att ViacomCBS även äger Comedy Central finns serier och program som ”South Park”, ”Awkwafina: Nora from Queens”, ”The Daily Show”, ”Broad City” och ”Drunk History” tillgängliga på Paramount+. 

Som tidigare bekräftat ska ViacomCBS även satsa på lokalproducerat innehåll via VIS, en del av ViacomCBS International. Till sommaren har barnprogrammet andra säsongen av ”Hunden Ib” premiär som första nordiska originalserie. 

Paramount+ nylanseras 25 mars i Sverige. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Paramount+