Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: Mupparna, Brottet, Coyote, Tribes of Europa

”Mupparna”, som ursprungligen hade svensk premiär 1978 i SVT, finns nu på Disney+ i Sverige. Foto: Disney+

Nya och äldre, till och med gamla. Varje vecka samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är ett gäng nya tips. 

”Mupparna” (Disney+)

Äntligen, får man väl säga, finns alla fem säsonger av ”Mupparna” tillgängliga på en streamingtjänst i Sverige.  

Tv-programmet skapades av Jim Henson och sändes i 120 avsnitt. Henson, Frank Oz, Richard Hunt och Dave Goelz styrde och gjorde dockornas röster. ”Mupparna” hade svensk premiär 1978 i SVT.

Bland de många gäster som medverkade i ”Mupparna” finns Steve Martin, Elton John, Peter Sellers, Sylvester Stallone, Dudley Moore, Diana Ross, Shirley Bassey, Brooke Shields och Paul Simon.

”Kubrick om Kubrick” (SVT Play)

Fransk dokumentär om Stanley Kubrick som man omedelbart fastnar i. Mycket av materialet kommer från Michel Ciments intervjuer med regissören. 

”Brottet” (TV4 Play)

Alla tre säsonger av den danska serien med Sofie Gråbøl finns tillgängliga. Här började den internationella tv-sensation som kallas Nordic noir. 

”Coyote” (Viaplay)

Ben Clemens är gränspolisen som ska pensioneras. En rad omständigheter gör att han tvingas jobba med de han tidigare jagat. Med Michael Chiklis. 

”For all mankind” – säsong 2 (Apple TV+)

Utgångspunkten: Sovjetunionen, och inte USA, var först med att placera en människa på månen. Nu är serien med Joel Kinnaman framme i 80-talet. 

”Fixaräventyret” (SVT Play)

Inga föräldrar, inga mobiler. I tio dygn ska åtta barn campa i skogen. Tävlingar och utmaningar väntar. Programledare är Malin Olsson och Dante Zia. 

”Framing Britney Spears” (TV4 Play)

Dokumentären berättar om Britneys karriär och hur hon efter sammanbrottet 2007 kontrolleras ekonomiskt av sin far, som är hennes förmyndare. 

”Tribes of Europa” (Netflix)

Högt tempo i tyska serien som utspelas 2074 och efter en global katastrof. Nu pågår ett krig mellan olika stammar i ett knappt igenkännbart Europa.

”Smultronstället” (Draken Film)

Nyrestaurerad retrospektiv med några av Ingmar Bergmans starkaste filmer på streamingtjänst som förtjänar beröm. Börja med ”Smultronstället”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie