Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: Alla utom vi, Nadiya Bakes, De bästa åren, WandaVision

Björn Gustafsson och Alba August gör huvudrollerna i ”Alla utom vi”, en ny serie på discovery+ regisserad av Erik Johansson. Foto: Warner/discovery+

Nya och äldre, till och med gamla. Varje söndag samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”Alla utom vi” (discovery+)

Tonen är viktig i ”Alla utom vi”. Vad rollfigurerna säger, men framför allt hur de säger det och varför. Det finns en tydlighet och sanning i replikerna. 

Alba August och Björn Gustafsson spelar Hilma och Ola, ett par som längtar efter barn. De kämpar för att bli gravida. Det går inte bra. 

”Alla utom vi” är en fullödig serie, en sådan som är nästintill tom på klichéer och störningsmoment. Idéen må inte vara unik, men skärpan i genomförandet är det.

Tre första avsnitten finns tillgängliga. Se dem. 

”De bästa åren” (SVT Play)

Klassiker regisserad av William Wyler och en film som går att se om många gånger. Om soldaterna som återvänder hem efter Andra världskriget. 

”Nadiya Bakes” (Netflix)

Nadiya Hussain kan entusiasmera och förmedla bakningens glädje utan att det känns konstlat eller hetsigt. Sändes på BBC i höstas, nu på Netflix. 

”WandaVision” (disney+)

Förförande och charmigt. Med största möjliga självförtroende lämnar Marvel Studios första tv-serie ingen oberörd. Snyggt, tänkvärt och spännande.

To all the boys: Always and forever (Netflix)

Tredje och sista (?) filmen i serien om Lara Jean Covey och hennes jakt på den perfekta kärleken. Knappast omvälvande, men mysigt romantiskt. 

”Tareq Taylors matresa” (SVT Play)

Värt att påminna om igen om detta är ett tv-program som ärligt skildrar uppväxt, syskonrelationer och hur det kan bli mellan föräldrar och barn. 

”Crime Scene: The vanishing at the Cecil Hotel” (Netflix)

Det finns mycket att avsky med denna dokumentärserie. Däremot hjälper slutet serien att tippa över på rätt köl igen och, faktiskt, kännas angelägen. 

”Clarice” (Viaplay)

Rebecca Breeds spelar Clarice Starling i serien som utspelas ett år efter ”När lammen tystnar”. Jag har svårt för detta, men kan tilltala många. 

”New of the world” (Netflix)

Tom Hanks är Tom Hanks, även i en western utan vassa kanter. Filmen regisseras av Paul Greengrass och saknar DET DÄR, men är i alla fall rogivande. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie