Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Peter Haber fortsätter spela Martin Beck – så blir nya filmerna med premiär vintern 2021 på C More


Peter Haber fortsätter som Martin Beck i de fyra nya ”Beck”-filmer som spelas in under våren. Den första av filmerna har planerad premiär vintern 2021/2022 på C More. ”Martin Beck får ett nytt fokus skulle man kunna säga”, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för ”Beck” på C More och TV4. 

TV4 Media bekräftar nu att Martin Beck lever och att Peter Haber fortsätter spela rollfiguren i de fyra nya ”Beck”-filmer som spelas in under våren med planerad visning på C More under vintern 2021/2022.

Bekräftat är även att Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Kristofer Hivju, Måns Nathanaelsson samt Anna Asp och Elmira Arikan fortsätter i sina respektive roller i de nya filmerna, som är nummer 43-46 i filmserien. 

När det gäller handlingen tar den första nya filmen vid där ”Beck – den förlorade sonen” slutade och kort efter det att tittarna såg Martin Beck sist, redo för operation. TV4 skriver: ”Hur har det gått? Har Martin överlevt och kan han fortsätta sitt arbete som polischef?”.

Samtidigt fortsätter polisarbetet som vanligt under ledningen av Alexandra ”Alex” Beijer”. Nu är även Josef Eriksson, spelad av Martin Wallström, en del av Beck-gruppen. Det är ”en förstärkning som Alex är mycket nöjd med trots gliringar om hans kompetens från kollegorna”. 

Vidare om handlingen: ”Morden som ska utredas blir allt grövre och utförs av allt mer utmanande gärningsmän ur alla samhällsklasser och där passar Josef utmärkt in. Beck-gruppen står den här säsongen inför en rad riktigt utmanande fall samtidigt som Martin Beck står inför stora förändringar i sitt liv.”

Peter Haber fortsätter spela Martin Beck i de fyra nya ”Beck”-filmer som har premiär vintern 2021/2022 på C More. Även Kristofer Hivju är med i de nya filmerna. Här syns Hivju och Haber på en bild från ”Beck – utom rimligt tvivel”. Foto: Johan Paulin/C More

Det är inte bara i Martin Becks liv som förändringar väntar. Tomas Michaelsson har jobbat med ”Beck”-filmerna sedan filmserien startade 1996 och varit producent för majoriteten av filmerna. Däremellan har han även producerat serier och filmer som ”Kalifat”, ”Spring Uje spring” och ”Patrik 1,5”. 

”Beck – den förlorade sonen” blir Tomas Michaelssons sista som producent. Från och med film nummer 43 tar Francy Suntinger över jobbet. Suntinger har tidigare, bland annat, producerat ”Springfloden” och ”Mig äger ingen”. 

”Det känns jätteroligt att få ta mig an ”Beck”-universumet med alla de starka karaktärerna och fantastiska skådespelare som växt fram under mer än två decennium nu. Jag ser verkligen fram emot att dels få förvalta, men även utveckla ”Beck”-filmerna för att fortsätta spegla en liten bild av nutida Sverige och de samhällsproblem som finns”, säger Francy Suntinger i en kommentar. 

Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för ”Beck” på C More och TV4, om de fyra nya filmerna: 

”Ja, nu drar äntligen inspelningen igång av fyra nya ”Beck”-filmer. Extra kul så klart eftersom den aktuella säsongen på C More är en dundersuccé. Det har naturligtvis givit projektet extra energi. Det jag kan avslöja om nya säsongen är att nästan allt är som vanligt, men det blir en del privata förändringar för Martin Beck, han får ett nytt fokus skulle man kunna säga. Sen har vi fyra sinsemellan mycket olika och riktigt nervkittlande fall i den här omgången. Och spännande såklart med ett till delar nytt team bakom kamerorna som laddat historierna med nytänk och bidragit till nya vinklar och idéer i projektet.” 

Martin Wallström som Josef Eriksson och Jennie Silfverhjelm som Alexandra ”Alex” Beijer i ”Beck – den förlorade sonen”. Foto: Johan Paulin/C More

De fyra nya ”Beck”-filmerna regisseras av Lisa Ohlin och Pontus Klänge, medan Fredrik Agetoft, Johan Bogaeus, Peter Arrhenius och Anna Platt har skrivit manus. ”Beck” 43-46 produceras av Filmlance med Francy Suntinger som producent. 

”Beck” är en samproduktion mellan Nordisk Film Production Sverige, Filmlance International, ZDF och TV4 i samarbete med C More Entertainment, DR, Nordisk Film A/S och Banijay Rights. 

Den första av de fyra nya ”Beck”-filmerna har planerad premiär vintern 2021/2022 på C More.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Beck” på C More