SPOILER ALERT

Här är deltagarna i Ensam i vildmarken – premiär 23 februari på discovery+

Här är deltagarna i ”Ensam i vildmarken”, ett nytt tv-program på discovery+ med premiär 23 februari. Foto: discovery+

En är pensionerad diplomat, en annan anläggningsdykare och en tredje studerar till präst. Här är de åtta deltagare som ska besegra den nordnorska naturen och djurlivet. ”Ensam i vildmarken” har premiär 23 februari på discovery+. 

Det var i oktober som Discovery Networks Sverige bekräftade att man gör en svensk version av överlevnadsserien ”Alone” som sänts på History Channel. Programmet, som fått titeln ”Ensam i vildmarken” produceras av ITV Sverige och har premiär premiär 23 februari på discovery+. 

Nu har man även gått ut med namnen på de åtta deltagare som medverkar. 

Först, det som väntar: ”Fyra kvinnor och fyra män, långt från familj, vänner, mobiler, tv-apparater och det moderna samhället. De måste jaga mat och hitta vatten. De behöver bygga sig skydd mot isande vindar och kunna försvara sig mot rovdjur. De utsätts för extrem isolering långt bort från de samhälle som vi är vana vid. Allt de har är sig själva. Hur länge överlever de ensamma?”.

Som referens för hur länge: I den danska versionen, ”Alene i vildmarken”, klarade sig vinnaren Kim Krohn hela 60 dagar.

De åtta modiga i ”Ensam i vildmarken”: Rick La Roche, 73 år, pensionerad diplomat och före detta navy seal; Jonas Parandian, 37 år, naprapat; Hillevi Björn, 54 år,  interior designer; Ida Lindström, 25 år, ambulanssjukvårdare; Daniel Blomé, 38 år, äventyrsguide och industriklättrare på oljerigg samt före detta FN-soldat; Erika Rosenbaum, 44 år, studerar till präst; Joel Olofsson, 26 år, verktygskonstruktör; Nicole Donvy, 29 år, anläggningsdykare och expeditionsguide. 

Mattias Askergren, exektutiv producent för ”Ensam i vildmarken” på discovery+, säger: 

”Att delta i ”Ensam i vildmarken” är inte för vem som helst. Det är total isolering. En ständig kamp mot att inte svälta, förfrysa och överleva i en natur där du ska handskas med rovdjur runt omkring dig. Våra deltagare går verkligen sitt livs match mot Moder Natur. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om det här kommer att gå hem hos tittarna på discovery+.”

”Ensam i vildmarken” har premiär 23 februari på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+