Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Christine Meltzer i Udda veckor – ny serie på discovery+ med premiär våren 2021

Christine Meltzer spelar Frida i ”Udda veckor”, en ny dramakomedi med premiär på discovery+ under våren 2021. Foto: Sara Dahlen/discovery+

Christine Meltzer spelar huvudrollen i ”Udda veckor”, en ny serie på discovery+ med premiär våren 2021. Det här är vad som väntar. 

Produktionsbolagen FLX och norska Feelgood gör gemensam sak med dramakomedin ”Udda veckor”, som nu spelas in med planerad premiär våren 2021 på discovery+. 

Christine Meltzer gör seriens huvudroll som ensamstående mamman Frida. Meltzer har även varit med och utvecklat serien. I ett uttalande säger hon: 

”Jag är så supermallig över denna dramakomediserie. Det startade som en idé om att få följa en ensamstående mamma. Att vi nu är i full gång med att filma tillsammans med världens drömcast och drömregi gör att jag nyper mig lite armen varje dag jag går till inspelningen.”

”Udda veckor” beskrivs som ett relationsdrama och handlingen tar vid efter en uppslitande skilsmässa med fokus på ”vardagspusslet som varannan vecka-mamma” åt tre barn.

Linus Wahlgren gör rollen som Jonas, Frida exmake. Emma Bucht – hon har tidigare regisserat avsnitt i serier som ”Bonusfamiljen” och ”Solsidan” och var huvudregissör för SVT:s julkalender ”Storm på Lugna gatan” – är konceptuerande regissör för ”Udda veckor”.

Upphovspersoner är Kari-Anne Henriksen och Mia Hundvin. Adrian Boberg är medförfattare.

Maria Eriksson, exekutiv producent för ”Udda veckor” på Discovery Networks Sweden, säger att ”Udda veckor” har ”potential att bli Sveriges nästa stora dramakomedi” och fortsätter:  

”Den har ett djup och en verklighetsförankring som många kommer att kunna relatera till. Här har vi ett riktigt fullblodsteam både bakom och framför kameran. Christine Meltzer och hela casten gör helt fantastiska tolkningar av manus och sina karaktärer.”

Axel Eriksson, VP Content and Programming på Discovery Networks Sweden: 

”Denna satsning är ett av många kliv i vårt ständigt växande originalutbud som en del av vår aggressiva innehållsstrategi, där vi fortsätter att fokusera och satsa på lokalt innehåll med starka personligheter.”

”Udda veckor” är en samproduktion mellan FLX och Feelgood. Serien har premiär våren 2021 på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+