Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix förnyar Familjen Bridgerton – bekräftar säsong 2

Familjen Bridgerton får säsong 2, bekräftar Netflix nu. På bilden: Regé-Jean Page och Phoebe Dynevor. Foto: Liam Daniel/Netflix

”Familjen Bridgerton” fortsätter. Netflix bekräftar nu att den populära serien får nya avsnitt. Inspelningen av säsong 2 är planerad att börja under våren. Ännu finns inget premiärdatum. 

25 december var det premiär. 

Succén var omedelbar. 

Nu bekräftar Netflix att man förnyar ”Familjen Bridgerton” och att serien får säsong 2. Inspelningen av de nya avsnitten är planerade att starta under våren. Ännu finns inget premiärdatum. 

”Familjen Bridgerton” säsong 2 ska hämta inspiration från Julia Quinns andra roman i bokserien med samma titel som serien. Den romanen, ”En oväntad förälskelse”, fokuserar på Daphnes äldsta bror Anthony, spelad av Jonathan Bailey. Däremot ska man inte läsa romanerna som ett facit för vad som händer serien. Upphovsmannen Chris Van Dusen har varit tydlig med att det som händer i böckerna nödvändigtvis inte är aktuellt för serien. 

Första säsongen av ”Familjen Bridgerton” handlar om handlar om Daphne Bridgerton, spelad av Phoebe Dynevor. Hon är den äldsta dottern i familjen Bridgerton och har precis gett sig ut på Londons äktenskapsmarknad.

Sedan träffar Phoebe hertigen av Hastings, en ungkarl fast besluten att aldrig gifta sig. Deras attraktion till varandra gör, förstås, att kärleksgnistor uppstår. 

”Familjen Bridgerton” är första originalserien på Netflix från Shonda Rhimes produktionsbolag Shondaland efter att hon skrivit ett mångårigt avtal med streamingjätten. 

Regé-Jean Page gör rollen som hertigen av Hastings, medan bland andra Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell finns på rollistan. Rösten till Lady Whistledown görs av Julie Andrews.

Att Netflix förnyar ”Familjen Bridgerton” är inte överraskande. Nyligen meddelade förtaget att de förväntade sig att 63 miljoner globala användarkonton ska ha ”sett” seriens första säsong under de fyra veckor som följer på premiären. 

För dessa siffror gäller följande: Netflix räknar de konton som valt ”Familjen Bridgerton” och sett två minuter eller mer av av serien. Utöver det finns inga uppgifter om hur många som sett klart säsong 1 eller, som exempel, hoppat av serien efter första avsnittet.

Chris Van Dusen, som tidigare jobbat med ”Scandal”, ”Grey’s Anatomy” och ”Private Practice”, är upphovsperson ”Familjen Bridgerton”, en originalserie inspirerad Julia Quinns romaner. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier