Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Magic Entertainment Group, Henrik Jansson-Schweizer planerar tv-serie om Evert Taube

Produktionsbolaget Magic Entertainment Group har köpt rättigheterna till Mikael Timms ”Evert Taube: Livet som konst, konsten som liv” och planerar att göra en tv-serie. Foto: Smögens Bildarkiv/ZAP PR

Produktionsbolaget Magic Entertainment Group planerar en tv-serie om Evert Taubes liv. ”Det är en helt makalös historia som har allt”, säger manusförfattaren och exekutiva producenten Henrik Jansson-Schweizer. 

Det är i ett pressmeddelande som det går att läsa att produktionsbolaget Magic Entertainment Group har köpt rättigheterna till Mikael Timms ”Evert Taube: Livet som konst, konsten som liv” och nu planerar en tv-serie. 

Henrik Jansson-Schweizer, Mikael Timm och Morgan Jensen är trion bakom serien manus. Ännu är ingen kanal eller streamingtjänst kopplad till projektet. 

Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen har tidigare samarbetat med ”Tjockare än vatten” och ”Hassel” samt dokumentärfilmen ”Superswede – en film om Ronnie Peterson”. 

Serien om Evert Taube har planerad produktionsstart i år och siktar på premiär under 2022. Henrik Jansson-Schweizer säger i pressmeddelandet: 

”Det är en helt makalös historia som har allt. En episk coming-of-age berättelse om pojken som 1890 föddes dödfödd i Otterhällan i Göteborg, men överlevde och kramade ut allt av livet och lämnade efter sig ett av våra största kulturarv. Att få vara med och dramatisera den här fantastiska berättelsen utifrån Mikaels storslagna biografi är en dröm som nu går i uppfyllelse.”

I samma pressmeddelande går att läsa att serien ska följa Evert Taube från barndomen på Vinga via ”det första uppbrottet vid 17 års ålder då han rymde från Göteborg till Klarakvarteren i Stockholm, den dramatiska tiden till sjöss, åren i Argentina som pendlade mellan framgång och misär, 1910-talets Köpenhamn med vilda fester och gulaschbaroner, lärdomstiden med Albert Engström och de första prosaböckerna som skrevs under stor möda fram till mötet med hustrun Astri Bergman i Paris.”

Produktionsbolaget Magic Entertainment Group drivs av Eric Broberg, tidigare nordisk chef för Walt Disney Studios. Han samproducerade även ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, en film som bland andra Henrik Jansson-Schweizer var producent för. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie