Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

ViacomCBS lanserar streamingtjänsten Paramount+ 25 mars i Sverige

ViacomCBS nylanserar streamingtjänsten Paramount+ den 25 mars i Sverige. Foto: ViacomCBS

Paramount+ är ViacomCBS nya satsning. Nu bekräftar företaget att streamingtjänsten lanseras 25 mars i Sverige.

Det var i september förra året som ViacomCBS Nordics meddelade att man ska nylansera Paramount+ under 2021. 

Nu har företaget bekräftat när så sker. 

I USA kommer ViacomCBS att göra om streamingtjänsten CBS All Access till Paramount+. Detta sker 4 mars. I de nordiska länderna sjösätts den nya streamingtjänsten 25 mars. 

När Paramount+ nyanseras i Sverige ska tjänsten göra ”fler än 6000 avsnitt och filmer tillgängliga för prenumeranter i Norden”.

Tidigare har ViacomCBS Nordics beskrivit Paramount+ som  ”en maxad premiumversion, med en stor mängd exklusiva premiärer och innehåll från alla ViacomCBS kanaler och filmbibliotek”, vilket inkluderar nytt och äldre innehåll från Showtime, CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon och Paramount Pictures.

Vad gäller originalinnehåll finns spionserien ”Lioness” samt ”The Offer”, som baseras på Oscarsvinnande producenten Al Ruddys arbete med att göra ”Gudfadern”, bland de titlar som ofta omnämns. 

Paramount+ kommer även ha premiär för nya serier från amerikanska Showtime, bland annat ”First Ladies” med Viola Davis som Michelle Obama, ”American Rust”, ”Guilty Party”, ”The Harper House” samt live-action-serien baserad på ”Halo”-franchisen.

David Lynn, vd på ViacomCBS Networks International, har tidigare sagt:

”I och med den globala lanseringen av Paramount+ är vi redo att bli en lika kraftfull spelare på streamingmarknaden som vi är på den linjära tv-marknaden. Genom att använda det ikoniska Paramount-varumärket, den branschledande infrastrukturen från ViacomCBS, tillsammans med det maxade innehållet, blir Paramount+ en underhållningsupplevelse som kommer att skaka om hela streamingindustrin.”

Paramount+ lanserade 2017 i Sverige, som en del av kabel-tv-paket. ViacomCBS förväntas berätta om företagets streamingstrategi 24 februari.

Paramount+ nylanseras 25 mars i Sverige. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Paramount+