Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: Tareq Taylors matresa, WandaVision, Tunna blå linjen

Zafer Taylor, Tareq Taylor och Seif Daoudi, som är huvudpersonerna i SVT:s tv-program ”Tareq Taylors matresa”. Foto: Peter Carlsson/SVT

Nya och äldre, till och med gamla. Varje söndag samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”Tareq Taylors matresa” (SVT Play)

En matresa, men också ett tv-program i vilket Tareq Taylor, fint och ärligt skildrat, försonas med sin uppväxt, och indirekt förklarar för tittaren varför han har blivit den han är i dag. 

Tareq Taylor, hans bror Zafer och deras far Seif Daoudi åker till Jerusalem. Bröderna har inte besökt staden sedan de var små barn. På plats upplevs ljud, dofter, smaker, men också en berättelse om en familj som ska splittras och hitta tillbaka till varandra. 

Alla sex avsnitt finns tillgängliga. Sänds även i SVT.  

”WandaVision” (Disney+)

Knappast knepig, snarare en underhållande och böljande serie som mixar Marvels universum med amerikanska sitcom-serier. Sevärd från första stund. 

”Helt lyriskt” (SVT Play)

Artister tonsätter svensk poesi med moderna arrangemang. Enkelt upplägg, fint resultat. Nu inne på säsong 2. Alla sex avsnitt finns tillgängliga. 

”Tunna blå linjen” (SVT Play)

Cilla Jackerts nya serie har spets, djup, finess och botten. En samtidsberättelse om ett antal poliser i yttre tjänst i Malmö. Värd hyllningarna

”Sveriges mästerkock” (TV4 Play)

Ny omgång, ingen Leif Mannerström. Underligt. Ersättaren Tom Sjöstedt har hittills klart sig bra. Lagom stel och tv-ovan, vilket har sin charm. 

”The Office” (Netflix)

Toppar listor över de mest sedda serierna år efter år, i alla fall när det gäller streaming. Finns nu på Netflix i Sverige. Hittas även på C More.

”Wild kids” (C More)

Ny omgång, samma sorts spänning. Och vilken rivstart i premiäravsnittet ute i Järvsös djupa skogar. Linda Lindorff fortsätter som programledare.

”På spåret” (SVT Play)

Thåström. The Hellacopters. I ”På spåret”. Hjärnor sprängs, helvetet fryser till is och faktiskt, något slags tv-historia. Se det om och om igen.

”Servant” (Apple TV+)

En psykologisk thriller om ett par som tvingas handskas med en tragedi. Säsong 2 fortsätter i samma spår, fast lägger till välbehövlig humor.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie