Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Dokumentärserien Knutby: I blind tro har premiär våren 2021 på HBO Nordic

Martin Johnson och Anton Berg är duon bakom ”Knutby: I blind tro”, en ny dokumentärserie med premiär våren 2021 på HBO Nordic. Foto: Julia Mård/HBO Nordic

HBO Nordic bekräftar nu att svenska originalserien ”Knutby: I blind tro” har premiär under våren. Bakom dokumentärserien står Anton Berg, Martin Johnson och Henrik Georgsson. ”Vi har kommit över material som polis och åklagare valt att inte offentliggöra, som visar att det här fallet är mer komplicerat än vad vi trodde när vi påbörjade vårt arbete”, säger Anton Berg. 

Det var i juli 2019 som Spoiler alert kunde avslöja att HBO planerade att göra en dokumentärserie om Knutbydramat.

Nu har man bekräftat att ”Knutby: I blind tro” kommer ha premiär våren 2021. 

Bakom serien står prisade journalisterna Anton Berg och Martin Johnson, mest kända för podcasten ”Spår”. När det gäller ”Knutby: I blind tro” har de jobbat med regissören Henrik Georgsson, som, bland mycket annat, var huvudregissör för ”Bron”. 

I ett pressmeddelande skriver HBO Nordic att ”Knutby: I blind tro” tar ”ett helt nytt grepp” om vad som egentligen hände i januari 2004 i Knutbys slutna församling när en ung kvinna mördades och hennes granne skottskadades. 

Anton Berg och Martin Johnson ska, enligt HBO Nordic, nu ge tittaren ”en unik inblick i fallet genom intervjuer med flera nyckelpersoner som aldrig uttalat sig tidigare och genom tillgång till aldrig tidigare offentliggjort material.”

I ett uttalande säger Martin Johnson: 

”Genom vårt arbete med dokumentären är det just maktmissbruk som utgör det centrala temat – både det inom Knutbysekten och inom det svenska rättssystemet.”

Anton Berg: 

”Vi har kommit över material som polis och åklagare valt att inte offentliggöra, som visar att det här fallet är mer komplicerat än vad vi trodde när vi påbörjade vårt arbete.”

”Knutby: I blind tro” produceras av Warner Brothers ITVP, med Ruth Reid som producent.  Anton Berg, Martin Johnson och Martina Iacobaeus är exekutiva producenter, medan Hanne Palmquist, Hanka Kastelicova och Antony Root är exekutiva producenter för HBO Europa. 

”Knutby: I blind tro”, som är på sex avsnitt, har premiär våren 2021 på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier