Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Bäckström med Kjell Bergqvist får säsong 2 på TV4 och C More

”Bäckström” säsong 2 med Kjell Bergqvist och Agnes Lindström Bolmgren spelas in under våren för att senare sändas på C More och TV4. Foto: TV4/C More

”Bäckström” förnyas. Nu är det bekräftat att säsong 2 med Kjell Bergqvist och Agnes Lindström Bolmgren börjar spelas under våren. ”Den nya säsongen andas lite mer mystik, men Bäckström är fortfarande en skitstövel med ett stort gott hjärta och mycket humor”, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

”Bäckström” hade premiär under våren förra året på C More och TV4. I första säsongen gör Kjell Bergqvist rollen som Evert Bäckström, han som baseras på Leif GW Perssons romanfigur och i serien är en rikskänd mordutredare som har löst 99 procent av de fall han tagit sig an. 

Nu har det bekräftats att ”Bäckström” får en fortsättning som börjar spelas in under våren. 

Säsong 2 baseras på Leif G.W. Perssons roman ”Den sanna historien om Pinocchios näsa”. Jonathan Sjöberg och Dennis Magnusson har skrivit manus och klart är att Andreas Öhman, känd bland annat som mannen bakom ”I rymden finns inga känslor”, är en av säsongens regissörer. Ytterligare en person kommer tillkomma i regirollen. 

Spoiler alert har fått bekräftat att Kjell Bergqvist förstås fortsätter i rollen som Evert Bäckström, medan Agnes Lindström Bolmgren även nu spelar Bäckströms kollega ”Ankan” Carlsson. 

Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More: 

”Kjell Bergqvists tolkning av Leif GW:s Bäckström blev en dundersuccé på TV4 och C More. Därför känns det extra spännande att få fortsätta med en uppföljare. Den här gången har fallet koppling till en makaber speldosa, som det verkar vila en förbannelse över, så den nya säsongen andas lite mer mystik, men Bäckström är fortfarande en skitstövel med ett stort gott hjärta och mycket humor.”

”Bäckström” produceras av Yellowbird för C More och TV4 i samproduktion med bland andra Film i Väst. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Bäckström” säsong 2 på C More eller TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier