Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir Huss på Viaplay – fem långfilmer har premiär 2021


”Huss” är en ny serie på fem långfilmer med premiär 2021 på Viaplay. Karin Franz-Körlof spelar huvudrollen som Katarina Huss. Foto: Peo Olsson/NENT Group

”Huss” är en ny serie på fem långfilmer med premiär tidig vår 2021 på Viaplay. Karin Franz Körlof gör rollen som Katarina Huss, dotter till Irene Huss. Här är första trailern. 

Det var i november 2019 som NENT Group bekräftade att man beställt ”Huss”, en ny serie som följer Katarina Huss, dotter till Irene Huss och en ambitiös och nyexaminerade polis.

Nu kan Spoiler alert berätta att fem långfilmer har spelats in och att dessa har planerad premiär tidig vår 2021 på Viaplay. 

Karin Franz-Körlof spelar huvudrollen som Katarina Huss, som ”snabbt dras in i en snårig härva av korruption och svek”. Vidare: ”Hon har en komplicerad relation till sin mamma Irene (Kajsa Ernst)  – inte minst eftersom Irene är missnöjd med dotterns yrkesval.”

NENT Group skriver också att varje film ska kretsa runt ett nytt brottsfall samtidigt som ”relationerna mellan rollfigurerna utvecklas genom alla filmer.”

På rollistan finns även Filip Berg, Kardo Razzazi, Kajsa Ernst och Anders Berg. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, har tidigare sagt om ”Huss”: 

”Vi är så glada över att få bjuda våra tittare på ännu mer nordisk kvalitetskrim och stärka vår position ytterligare inom genren. ”Huss” är en serie där du sitter klistrad inte bara framför de olika spännande brottsfallen utan även framför allting som sker i relationerna karaktärerna emellan.”

Jörgen Bergmark, som tidigare regisserat ”Beck” och ”Gråzon”, är huvudregissör för ”Huss”, som produceras av Daniel Gylling på Yellow Bird. Serien distribueras internationellt av ZDF Enterprises.

”Huss” har premiär våren 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier