Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Viaplay bekräftar Vi barn från Bahnhof Zoo – ny tysk serie med premiär våren 2021

NENT Group bekräftar nu tyskspråkiga originalserien ”Vi barn från Bahnhof Zoo”, som har svensk premiär våren 2021 på Viaplay. Philipp Kadelbach regisserar efter manus av Annette Hess. Foto: NENT Group

”Vi barn från Bahnhof Zoo” är en ny tyskspråkig originalserie på Viaplay med svensk premiär våren 2021. Här är vad som väntar. 

NENT Group bekräftar nu en tyskspråkig originalserie på åtta avsnitt med titeln ”Vi barn från Bahnhof Zoo”. Serien baseras på självbiografin ”Gänget i tunnelbanan” av Christiane F som filmatiserades första gången 1981. 

Den nya serien regisseras av Philipp Kadelbach efter manus av Annette Hess. ”Vi barn från Bahnhof Zoo” har svensk premiär våren 2021 på Viaplay. 

I ett pressmeddelande skriver NENT Group att serien handlar om ”sex tonåringar som hittar varandra i Berlins nattliv, med dess drogromantik och undergroundklubbar.”

Vidare om handlingen, som beskrivs som tidlös och följer ”Christianes sökande efter sammanhang tillsammans med en grupp tonåringar som umgås i Berlins nattliv, och på Berlins tågknutpunkt Berlin Zoologischer Garten.” Med ”skönhet och värme” ska de åtta avsnitten skildra ”unga människors kompromisslösa sökande efter identitet, samtidigt som det inte skyggar för mörkret som ruvar innanför nattlivets neonglittrande portar”.

Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky och Bruno Alexander spelar huvudrollerna i ”Vi barn från Bahnhof Zoo”. 

”Vi barn från Bahnhof Zoo” har svensk premiär våren 2021 på Viaplay. Foto: NENT Group

Philipp Kadelbach, regissör och kreativ producent, säger i en kommentar: 

”Christiane F. är en legend. Alla associerar något till hennes namn, alla har en åsikt. På det tidiga 80-talet öppnade Uli Edels ikoniska film en spricka in till ett okänt universum, som många inte ens förstod existerade. Men den universella frågan om att hitta sin plats i livet är fortfarande en stor del av att vara ung idag. Det är just detta som gör serien så tidlös och gränsöverskridande. ”Vi barn från Bahnhof Zoo” fokuserar på nuet, det närvarande, stämningen i tiden, de spontana känsloutbrotten. Det är en hyllningssång till mod, till hungern efter äventyr och att hänsynslöst ge sig hän. 

Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group:

”Det här är en otroligt stark och svår historia om att växa upp och utan att väja för mörkret är den fantastiskt fint berättad. Den handlar inte bara om unga som går vilse i droger, utan också om hur vänskap kan vara en befriare från det som är svårt. Något som berörde mig starkt är också skildringen av hur utsatta unga kvinnor är när de prövar sina första steg i vuxenlivet. Serien förtjänar ett stort tittande, för det är en allmänmänsklig berättelse som berör både unga och vuxna.

”Vi barn från Bahnhof Zoo” produceras av Constantin Film och är ett samarbete med Nordic Entertainment Group och samproducenterna Amazon Germany, Wilma Film och Cattleya. 

Seriens huvudförfattare Annette Hess har skrivit skrivit för serien ”Weissensee”, ”Ku’damm 56” och ”Ku’damm 59”. Philipp Kadelbach är känd för miniserier som ”Krigets unga hjärtan” och Netflix ”Parfymen”. 

I filmen från 1981 gjorde David Bowie rollen som sig själv och bidrog till soundtracket. Legendarens musik kommer ”även i den kommande dramaserien spela en roll för berättelsen”, skriver NENT Group. 

”Vi barn från Bahnhof Zoo” har premiär våren 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier