Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir The Defeated på Viaplay – trailer till Måns Mårlinds serie med Taylor Kitsch, Michael C Hall

”The Defeated” har svensk premiär 13 december på Viaplay och är en serie av Måns Mårlind med bland andra Taylor Kitsch, Michael C Hall och Nina Hoss på rollistan. Foto: NENT Group

”The Defeated” är Måns Mårlinds internationella serie med bland andra Taylor Kitsch, Michael C Hall och Nina Hoss på rollistan. Svensk premiär är det 13 december på Viaplay – här är första trailern. 

Först gällde ”Shadowplay”. 

Nu heter serien ”The Defeated”. 

Hur som haver med titeln, det är fortsatt Måns Mårlind som är upphovsman och Taylor Kitsch som spelar en av huvudrollerna. 

Nu har NENT Group bekräftat att ”The Defeated” har premiär 13 december på Viaplay. 

Som Spoiler alert tidigare har kunnat berätta fick Måns Mårlind idén till serien för snart fem år sedan. Han jobbade aktivt med manuset i drygt två år – våren 2019 startade inspelningen. 

”The Defeated” börjar 1946 och utspelas i Berlin. Taylor Kitsch spelar rollfiguren Max McLaughlin, som officiellt befinner sig i Tyskland på uppdrag av den amerikanska ockupationsmakten för att bygga upp tyska polisen. Inofficiellt är han där för att söka efter sin bror Moritz, spelad av Logan Marshall-Green. 

I mixen finns även rollfiguren Karin Mann, som är ”en ung tyska som hämnas på amerikanska soldater som våldtagit henne”, samt McLaughlins högra hand, polismästare Elsie Gartner, som ”leder en polisstation bestående av oerfarna kvinnor och pojkar som dras in i efterkrigstidens dödliga intriger.” De båda rollerna spelas av Mala Emde respektive Nina Hoss. 

Utöver det spelar Michael C Hall USA:s vice konsul Tom Franklin, medan Tuppence Middleton gör rollen som Toms hustru Claire, en person som ”roar sig med att försöka förföra McLaughlin.

Måns Mårlind under inspelningen av ”Midnattssol”. Mårlind är nu aktuell med serien ”The Defeated”, som har svensk premiär 13 december 2020 på Viaplay. Foto: Ulrika Malm/SVT

NENT Group skriver att ”The Defeated” skildrar ett Berlin ”där kriget är förlorat, men kampen om freden bara har börjat. Tusentals kvinnor utsätts för övergrepp av ockupationsmaktens soldater, medan kriminella grupper frodas i den kollapsade nationens laglösa maktvakum. Och i kulisserna inleds det kalla kriget där stormakterna kämpar både om tyskarnas hjärtan och territorier.”

Inför inspelningsstarten skrev Måns Mårlind i ett mejl till Spoiler alert: 

”Det här är ett projekt som tagit många år att få till och än så länge känns allt lite overkligt. Vi har enorma byggen (har haft stora, men inte så här!), rollerna är som redan nämnt redan där och manusen är klara. Utmaningarna är som vanligt att lyckas gå iland med sin vision eftersom som man aldrig, oavsett budget, har tillräckligt med pengar. Men, det är som det ska vara”. 

Måns Mårlind är upphovsman och har skrivit ”The Defeated”. Han och Björn Stein regisserar även serien. 

Serien produceras av Tandem Productions (Tyskland) och BRON Studios (Kanada) i en samproduktion med ZDF (Tyskland). NENT Group samarbetar med Creative Wealth Media, CANAL+ (Frankrike), CANAL+ Poland och NPO (Holland). 

”The Defeated” har svensk premiär 13 december på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier