Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: The Flight attendant, Columbo, Tjuvarnas jul, 30 rock

Kaley Cuoco spelar huvudrollen i ”The Flight attendant”, som sänds på HBO Nordic i Sverige. Foto: Phil Caruso/HBO Nordic

Nya och äldre, till och med gamla. Varje vecka samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”The Flight attendant” (HBO Nordic)

Underhållande osannolik, lagom spännande och krusidullig, med ett nervigt soundtrack och Kaley Cuoco, känd från ”The Big bang theory”, i huvudrollen. 

Det är lätt att fastna. 

Cuoco spelar flygvärdinnan Cassandra som vaknar bredvid en död snubbe på ett hotellrum i Dubai. Vad har hänt? Hon är för rädd att ringa polisen, flyr och flyger hem till New York. Där väntar FBI. 

Snabbt blir serien en fartfylld resa med stunder av surrealistisk noir. Jag har sett halva serien och kan knappt vänta på mer.  

”Columbo” (SVT Play)

Inte en serie som åldrats perfekt, men Peter Falk är alltid Peter Falk. För tillfället finns hela säsong 7 och delar av säsong 8 tillgängliga. 

”Murder on Middle Beach” (HBO Nordic)

Dokumentärserie på fyra avsnitt av, med och om Madison Hamburg, vars mor mördades 2010. Han söker sanningen och fastnar i familjehemligheter. 

”The Blacklist” (Viaplay)

Avslappnings-krim och James Spader. Precis, mycket mer behövs inte. Nu inne i säsong 8 och fortfarande vill man inte missa inte enda avsnitt. 

”Vargen kommer” (SVT Play)

Danska seriens sista avsnitt blev tillgängligt i söndags. Om 14-åriga Holly som skrivit en uppsats i vilken hon anklagar sin styvfar för misshandel. 

”Tjuvarnas jul” (C More)

Inför tisdagens premiär av ”Mirakel”, årets julkalender i SVT, kan man ladda med denna från 2011. Gustaf Hammarsten i en av huvudrollerna.  

”Ensam hemma” (Disney+)

Snart december, snart jul och därmed finns naturligtvis anledning att hänga med Kevin McCallister i filmen som ständigt hittar nya generationer. 

”The Trip to Greece” (C More)

Filmen kom i våras, nu rullar serien där Steve Coogan, Rob Brydon och regissören Michael Winterbottom tramsar och äter mat. Sevärt, så klart. 

”30 rock” (Viaplay)

Härliga tider, desto mer så för den som ännu inte stiftat bekantskap med Tina Feys serie. Alla avsnitt finns nu tillgängliga. Sträcktittarvänligt.