Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Red dot – Netflix svensk film med Nanna Blondell och Anastasios Soulis

”Red dot” är svensk originalfilm på Netflix med premiär 11 februari 2021 på Netflix. Nanna Blondell och Anastasios Soulis spelar huvudrollerna. Foto: Netflix

En svensk actionthriller i fjällen. Så beskrivs ”Red dot” med Nanna Blondell och Anastasios Soulis. Nu är det klart att Netflix första svenska originalfilm har premiär 11 februari 2021 – här är teasern. 

Det var i november som Netflix bekräftade att Alain Darborgs ”Red dot” blir streamingtjänstens första svenska originalfilm. 

Under våren kom beskedet att att Nanna Blondell och Anastasios Soulis spelar Nadja och David, filmens huvudroller. 

Nu meddelar Netflix att ”Red dot” har premiär 11 februari 2021, samtidigt som en första teaser berättar om vad som komma skall. 

Anastasios Soulis och Nanna Blondell spelar huvudrollerna i ”Red dot”, Netflix första svenska originalfilm som regisseras av Alain Darborg. Foto: Per Larsson/Erik Magnusson/SF Studios

”Red Dot” beskrivs som en actionthriller och utspelar sig i svenska fjällen. Filmen följer David och Nadja, ”ett par i 30-årsåldern som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja är gravid gör de ett sista försök till att hitta tillbaka till varandra och beger sig upp till den svenska fjällen för att vandra.” 

Vidare om handlingen: ”När de kommer i schism med två lokala jägare förvandlas däremot snabbt deras romantiska semester till en mardröm – paret överraskas plötsligt av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och de tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen förföljs de nu av hänsynslösa skyttar, men under den sadistiska jakten kommer även deras förflutna ikapp dem.”

Förutom Nanna Blondell och Anastasios Soulis finns även Tomas Bergström, Kalled Mustonen, Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon och Anna Azcárate på rollistan. 

Alain Darborg regisserar ”Red dot” och har skrivit filmens manus med Per Dickson. Benjam Orre är huvudfotograf, medan Therese Sandersson ansvarar för make-up. För scenografi respektive kostym står Christian Olander och Nicolas Olivier Richard.

”Red dot” produceras av SF Studios. Anna Odenhall och Niklas Larsson är filmens producenter. ”Red Dot” är skapad i samarbete med Film i Dalarna. 

”Red dot” har premiär 11 februari 2021 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier