Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Warwick Davis: Skyldighet att underhålla tittarna och försöka förbättra världen

”Master Moley by royal invitation”, som har den svenska titeln ”Mäster Mulle”, har svensk premiär 28 november 09.00 på Boomerang. Warwick Davis gör rösten till Mulle i den animerade filmen. Foto: WarnerMedia

Från ”Star Wars”, ”Harry Potter” och en serie med Ricky Gervais till att göra rösten åt en mullvad i ”Master Moley”, en animerad serie som sänds på Boomerang i Sverige. ”Gör man tv har man som skyldighet att underhålla tittarna, men också, tycker jag, att försöka förbättra världen”, säger Warwick Davis till Spoiler alert. 

När Warwick Davis var elva år gammal var han, som alla andra hans ålder, ett stort ”Star Wars”-fans.

När han hörde på radion att det söktes personer passande för rollerna som ewoker blev han eld och lågor. Tänk att få träffa Han Solo, Luke Skywalker och prinsessan Leia, tänkte Warwick Davis.

Resten är, som man säger, historia, för rollen som Wicket i ”Jedins återkomst” var bara starten. 

Sedan dess har Warwick Davis, 50, gjort flera olika roller i ”Star Wars”-universumet och, bland annat, spelat professor Filius Flitwick i ”Harry Potter”-filmerna. 

Nu är Warwick Davis aktuell i ”Master Moley by royal invitation”, en animerad film i vilken han gör rösten åt en mullvad som först hamnar på kärlekens villovägar för att sedan, naturligtvis, rädda dagen. 

Filmen har svensk premiär den 28 november på barnkanalen Boomerang. Senare väntar en serie på 52 avsnitt, alla ungefär elva minuter långa. 

Warwick David har gjort flera olika roller i ”Star Wars”-filmerna, spelat professor Filius Flitwick i ”Harry Potter”-filmerna och är nu aktuell i ”Master Moley by royal invitation”, som sänds på Boomerang i Sverige. Foto: TT/Zuma Press/Keith Mayhew

Förutom Warwick Davis gör bland andra Gemma Arterton, Julia Walters och Charles Dance rösterna åt mullvaderna som lever i Moletown, en färgstark stad under Elizabeth II:s Windsor Castle.

”Master Moley by royal invitation” är en förvånansvärt engagerande specialare och en utmärkt introduktion till vad som komma skall. 

– Ja, den här specialaren är en fin och enkel historia, och precis tillräcklig för att introducera tittaren till rollfigurerna och den värld de lever i. Livet i Moletown är sådant som vi alla borde sträva efter. Där accepteras alla, vilket nödvändigtvis inte är sant i vår värld, säger Warwick Davis.

Nästan subtilt vävs även en del moraliska frågor in, men som tittare känner man aldrig att handlingen eller det som händer skriver en på näsan. 

– Den är särskilt sant för serien, som vi spelar in nu. I den finns sådant som passar både barn och vuxna. Och det är viktigt att lyfta fram. Gör man tv har som skyldighet att underhålla tittarna, men också, tycker jag, att försöka förbättra världen.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie

# ”Master Moley by royal invitation”, som har den svenska titeln ”Mäster Mulle”, har svensk premiär 28 november 09.00 på Boomerang.