Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Duon bakom The Rain gör ny serie för Netflix – så här blir Chosen

”Chosen” är en ny serie av duon bakom ”The Rain”, Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo. Ännu finns inget premiärdatum. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann/Netflix

Duon bakom ”The Rain” gör en ny originalserie för Netflix. ”Chosen” beskrivs som en spännande och absurd berättelse om tonårslivet och utspelas i utkanten av Danmark. ”Vi har en stark passion för att belysa vad det är som skapar unga vuxnas identiteter”, säger Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo. 

Netflix bekräftar nu att man beställt en ny serie med titeln ”Chosen” av manusförfattaren Jannik Tai Mosholt och producenten Christian Potalivo. Produktionen är planerad att börja i år. Ännu finns inget premiärdatum. Serien produceras av duon nystartade produktionsbolag Tall & Small. 

”Chosen” är på sex avsnitt och handlar om rollfiguren Emma, som bor i Middelbo, en dansk stad känd för att en meteorit 17 år tidigare ska ha kraschat i staden. 

Vidare om handlingen: ”När Emma av misstag upptäcker att hela historien om meteoren är en lögn, avslöjas en farlig och osannolik sanning om den sömniga staden – något som är mycket farligare och mer otroligt än hon någonsin kunnat föreställa sig. Var det en meteor som träffade den lilla staden för 17 år sedan eller var det något mycket mer kraftfullt?”

Ännu mer: ”Med denna nyupptäckta insikt tvingas Emma inse att hon är ensam och att varken hennes vänner eller samhället kommer att rädda henne under denna tid i livet då hon behöver dem som mest.”

Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt är upphovsmän till ”Chosen”, en ny dansk originalserie på Netflix. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann/Netflix

I ett gemensamt uttalande säger Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt, som även är upphovsmän och exekutiva producenter för ”Chosen”: 

”Vi har alltid fascinerats av människors rädsla för det okända och det konstiga. Det är en stark drivkraft i vår mänsklighet och ofta är vi människor mer bekymrade över vad som skiljer oss än vad som faktiskt håller oss samman, vilket varit en inspiration för skapandet av denna serie. Vi har en stark passion för att belysa vad det är som skapar unga vuxnas identiteter – kampen med kärlek och hopp, det eviga tvivlet och sökandet efter vem du är och vad som behövs för att passa in och känna att du hör hemma.”

Duon fortsätter att konstatera att det efter ”The Rain” var självklart att Netflix var ”rätt partner” för den nya serien. 

”Netflix är den perfekta platsen för att utveckla och berätta en historia som är universell, har sci-fi-genren som drivkraft, men också speglar våra egna liv och danska teman.”

Tesha Crawford, som har titeln Director Nordics Original Series på Netflix, i samma pressmeddelande: 

”Vi kunde inte vara mer glada över att ännu en gång få arbeta tillsammans med Christian och Jannik, som visat sig inte bara vara två väldigt begåvade skapare utan också fantastiska partners att samarbeta med. Den här berättelsen tänjer på gränserna för vad man kan förvänta sig av sci-fi-genren och kommer samtidigt att ha samma starka karaktärsdrivna berättande som ”The Rain” – som fängslade publiken både i och utanför Danmark.”

”Chosen” har ännu inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier